Borş moldovenesc cu bureţi uscaţi

de ionix in Ciorbe, 7 Sep 2010 | 12741 vizualizari

 

O reteta pe care am cules-o din judetul Iasi, comuna Tatarusi... undeva pe langa manastirea Probota... doar o padure le desparte...
Imi rezerv drepturile de autor privind aceasta reteta :))
Pozele sunt facute de sotul meu :)))

 

INGREDIENTE

  • o mână cu bureţi uscati
  • 2 morcovi
  • o ceapa
  • 1 ardei gras
  • 2 frunze de telina
  • o fasie de radacina de telina
  • 50 g orez
  • bors dupa gust (eu am pus cam o cana)
  • 3 l apa
  • 4-5 rosii decojite
  • 2 linguri cu ulei
  • o legatura mica cu leustean
  • o legatura cu patrunjel
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Borş moldovenesc cu bureţi uscaţi:

Pui buretii la inmuiat in apa fiarta.

Morcovii, ceapa si ardeii se taie cubulete iar apoi se pun la calit, in ulei incins si stins cu putina apa.

Pui apa si lasi sa fiarba legumele. Adaugi si frunze de telina legate cu o ata.

Dupa ce legumele au fiert un pic adaugi rosiile decojite si taiate si buretii inmuiati.

Frunzele de telina si radacina de telina, se scot din bors.

Orezul se pune la umflat in apa calduta.

Borsul se incalzeste intr-un alt vas.

Cand borsul a inceput sa dea in clocot, adaugi borsul , sare, piper si orezul.

Se lasa pana se umfla orezul si apoi se stinge focul.

Leusteanul si patrunjelul se taie marunt si se pun peste bors, dupa ce ai oprit focul.

Se serveste calduta cu ardei iute.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

sotul zicea ca la gust seamana cu borsul de peste

Daca ti-a placut reteta noastra "Borş moldovenesc cu bureţi uscaţi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

vero_closca 1

07.09.2010, 23:03

Laly 1

07.09.2010, 23:57

sa stii ca eu vin cu castronelul pregatit

ionix 1

08.09.2010, 09:13

@Julie.. nu stiu eu nu mananc ciuperci... dar sotul a mancat-o rapid a zis ca-i usoara i foarte gustoasa.. idee e ca nu stiu exact ce ciuperci contin buretii uscati... cred ca si asta conteaza... @Laly... welcome welcome, stai 1 an la coada nu prea e de mancare la mine-n ograda

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de legume