O reteta pe care am cules-o din judetul Iasi, comuna Tatarusi... undeva pe langa manastirea Probota... doar o padure le desparte...
Imi rezerv drepturile de autor privind aceasta reteta :))
Pozele sunt facute de sotul meu :)))
Pui buretii la inmuiat in apa fiarta.
Morcovii, ceapa si ardeii se taie cubulete iar apoi se pun la calit, in ulei incins si stins cu putina apa.
Pui apa si lasi sa fiarba legumele. Adaugi si frunze de telina legate cu o ata.
Dupa ce legumele au fiert un pic adaugi rosiile decojite si taiate si buretii inmuiati.
Frunzele de telina si radacina de telina, se scot din bors.
Orezul se pune la umflat in apa calduta.
Borsul se incalzeste intr-un alt vas.
Cand borsul a inceput sa dea in clocot, adaugi borsul , sare, piper si orezul.
Se lasa pana se umfla orezul si apoi se stinge focul.
Leusteanul si patrunjelul se taie marunt si se pun peste bors, dupa ce ai oprit focul.
Se serveste calduta cu ardei iute.
Pofta buna!
1
sotul zicea ca la gust seamana cu borsul de peste