Ciorbă dulce de miel

de Panacris in Ciorbe, 24 Apr 2014 | 4584 vizualizari

 

Făcând o revizie prin rețetele Panacris de supe/ciorbe, am constatat că deja am postat diverse variante de supă/ciorbă/borș de miel. Acum vin cu o nouă variantă;). Inedit în această rețetă este faptul că am pus la marinat de această dată și carnea pentru ciorbă. Am fost forțată de împrejurări, deoarece mielul a aterizat miercuri seară acasă, iar noi joi și vineri am fost plecați, iar de congelat carnea, nu am fost de acord.

 

INGREDIENTE

  • căpățână de miel,
  • carnea de pe burta mielului,
  • bucăți de șiră,
  • Pentru marinadă:
  • ulei de măsline,
  • vin alb demisec de țară,
  • ceapă galbenă,
  • foi de dafin,
  • condimente garam masala,
  • cimbru sălbatic de pădure,
  • sare aromată a la Panacris,
  • Pentru preparare:
  • morcov 2 bucăți,
  • țelină cca. 200 g,
  • păstârnac 1 bucată,
  • gulie 1/2 bucată,
  • pătrunjel rădăcină 1 bucată,
  • ardei gras roșu 1 bucată,
  • ceapă galbenă 2 bucăți,
  • tarhon,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • foaie de dafin,
  • Pentru servirea ciorbei:
  • gălbenuș de ou 3 bucăți,
  • smântână cca. 300 ml
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă dulce de miel:

După ce au stat la  marinat bucățile de carne pentru ciorbă, cca. 48 de ore, se scot din marinadă, se trec sub jet de apă rece, apoi se pun la fiert în apă rece, atenție fără sare și se lasă la fiert cca. 35, semiacoperit, la foc mediu. Se spumează la nevoie. Zarzavaturile se curăță, se spală și se taie bucățele, de această dată. Apoi se călesc scurt în puțin ulei de floarea soarelui și zeamă de carne. Peste amestecul de zarzavaturi, se adaugă bucățile de carne, se completează cu zeamă, până ce se acoperă, apoi se lasă la fiert la foc mic, neacoperit cca. 30 de minute.  Se asezonează de sare, piper, tarhon mărunțit și se lasă la fiert cca. 25 de minute. Se drege cu gălbenuș de ou bătut cu smântână dar, doar înainte de a fi servită, spre a se evita îmbrânzirea ciorbei.

Se servește fierbinte cu leuștean tocat mărunt, ardei iute, oțet sau zeamă de lâmăie, după gustul fiecăruia. Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă dulce de miel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

ieri la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

ieri la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

ieri la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de miel reteta cu macris