Cand sunt singura acasa, nu prea am chef sa mananc, dar trebuie sa bag si eu ceva in stomacel, asa ca imi fac de cap si fac experimente pe mine. Pofta ce-am poftit-o azi a fost cu legume, cu fidea panza de paianjen, parmezan, costita crocanta, crutoane cu ulei de masline si mult piper. N-am cantarit nici un ingredient, e asa la marele ''din ochi, dupa gust''
Pentru Reteta de supa crema de legume, imbunatatita am folosit urmatoarele ingrediente: morcovi, cartofi, ceapa, ardei, rosii, parmezan, fidea, costita.
Iata cum se prepara Reteta de supa crema de legume, imbunatatita
Mi-am pregatit legumele- ceapa, morcov,cartof, ardei, le-am spalat, curatat si taiat in bucati mai mici, sa fiarba uniform. Le-am pus intr-o oala de 2 l , am adaugat un 1l apa si un pic de sare, le-am lasat sa fiarba pana ce apa a scazut un sfert si legumele au devenit moi. Am curatat rosiile de coaja, le-am taiat in bucati, apoi le-ama daugat in supa, am adaugat si fideaua si am lasat sa mai fiarba la foc mic cca 20 min. Dupa ce au fiert le-am blenduit , am adaugat sare si piper dupa gust. Am mai lasat 2-3 min la foc mic sa se intrepatrunda bine aromele. Mi-am pregatit niste crutoane tavalite prin ulei de masline si presarate cu mult piper, rumenite-n cuptor. Am prajit niste costita taiata marunt si mi-am taiat parmezanul cubulete mici. Am servit aceasta supa cu parmezan, costita, crutone si patrunjel verde. Mi-am satisfacut papilele gustative, mi-am scos din mine si o mica raceala, am mancat supa fierbinte si am incalecat pe-un nor razlet si v-am spus povestea unei pofte dintr-o duminica de octombrie. Sa aveti pofta !
Vezi si reteta de Supa crema de rosii, cu porumb si parmezan.