Bors cu legume si boabe

de miki_a in Supe/Ciorbe, 9 Apr 2017 | 4901 vizualizari

 

Retete de post economice

 

INGREDIENTE

  • 2 morcovi
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 bucata radacina de telina (50gr)
  • 2 cepe uscate (galbene)
  • 300 gr cartofi rosii
  • 300 gr naut (din conserva)
  • 300 gr fasole rosie (din conserva)
  • 300 gr porumb dulce (din conserva)
  • 600 ml bors acru
  • 1/2 legatura de patrunjel
  • sare si piper dupa gust.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors cu legume si boabe:

Pregatim legumele. Le spalam, le curatam si le tocam dupa preferinta.

Intr-o oala incapatoare, punem 3 litri de apa rece si adaugam legumele in mai multi pasi (in functie de timpul de fierbere). Incepem cu morcovii, urmand albitura, ceapa si cartofii. Cand toate au ajuns la jumatatea timpului de fierbere, adaugam boabele. Mai fierbem cateva minute, pana toate se patrund destul de usor.

Acrim cu bors fiert, dupa gust. Adaugam sare si piper. Oprim flacara si punem verdeata tocata marunt.

Servim fierbinte, cu crutoane, ulei aromat, ardei iuti etc.

TIPS-URI

1

Boabele din conserve trebuie clatiete cu multa apa, pentru a indeparta gustul de conservant.

2

Borsul acru se fierbe si se spumuieste separat, dupa care se adauga peste legumele fierte.

3

Cand se adauga borsul, legumele trebuie sa fie fierte, altfel nu vor mai fierbe (borsul le intareste).

4

Puteti folosi verdeata de sezon (marar, patrunjel, leustean, tarhon, leurda, urzici etc.).

5

Serviti cu crutoane facute in casa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors cu legume si boabe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gazpacho: Rețeta simplă și rapidă pentru o supă delicioasă de vară

pe 21.06 la 16:31

Placinte daneze cu caise - Un desert rapid si delicios

pe 21.06 la 15:41

Tarta cu ciocolata, visine si cirese - Un desert delicios cu fructe

de laura_n 7

pe 21.06 la 14:34

Mancare de mazare cu pulpe de pui - Reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

pe 21.06 la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2278 puncte

Rocsi

695 puncte

Lau

Lau 9

260 puncte

vasimur

163 puncte

oanapl

139 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Ciorbita de pui moldoveneasca