Ciorba falsa de burta

de marcela1979 in Ciorbe, 3 Mar 2011 | 8496 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ciuperci pleurotus 500 gr
  • 4 morcovi
  • 1 patrunjel radacina
  • 2 cuburi de concentrat de legume
  • sare,piper
  • 5 catei de usturoi
  • 300 gr de smantana
  • 2 oua
  • ulei
  • otet
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba falsa de burta:

Se pune apa la fiert cu 2 cuburi de concentrat de legume intr-o oala de 6 l.Cand apa fierbe se adauga zarzavatul dat prin razatoarea cu ochiuri mari si calit in ulei si se lasa sa fiarba.Ciupercile pleurostus se taie fasii subtiri ca si burta si se adauga in oala cand zarzavatul e fiert .Se lasa sa fiarba la foc mic.Se adauga sare si piper dupa gust.Usturoiul se piseaza si se adauga la ciorba cand ciupercile sunt fierte.2 galbenusuri se freaca cu smantana ,se toarna din ciorba sa se aduca la aceeasi temperatura,si se toarna in oala in fir subtire amestecand in continuu.Se lasa sa mai dea un clocot si se adauga otet dupa gust.Eu am pus otet de pe ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba falsa de burta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 55 %
999.99 lei
449.99 lei

Barista Espresso Machine

- 850 lei
1699.99 lei
849.99 lei

COMENTARII (34)

marcela1979 1

07.03.2011, 00:54

te astept pui de om

vali3469 1

10.03.2013, 21:13

Pentru "pusikmea"...: Cel mai bun inlocuitor al ciorbei de burta este de departe , zama radauteana sau Ciorba Radauteana , aceiasi reteta ca la burta doar ca folosesti carnea de pui ( toata sau doar pieptul) rasfiarta si rupta suvite. E super buna si cea de pleurotus , dar e de preferat in post , iese si mai super daca folosim putina supa concentrata de vita (in lipsa merg si cuburile) combinata cu putina de porc , iar ca un plus de condiment putin concentrat barbeque porc de la Knor si in loc de otet simplu , facem o reductie mica de otet din malt sau vin alb ( e f. bun si cel de orez) cu zeama de lamaie....Sa aveti pofta....

babi5 1

20.06.2013, 13:41

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu coasta afumata si lapte batut