Ciorba falsa de burta

de marcela1979 in Ciorbe, 3 Mar 2011 | 8540 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ciuperci pleurotus 500 gr
  • 4 morcovi
  • 1 patrunjel radacina
  • 2 cuburi de concentrat de legume
  • sare,piper
  • 5 catei de usturoi
  • 300 gr de smantana
  • 2 oua
  • ulei
  • otet
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba falsa de burta:

Se pune apa la fiert cu 2 cuburi de concentrat de legume intr-o oala de 6 l.Cand apa fierbe se adauga zarzavatul dat prin razatoarea cu ochiuri mari si calit in ulei si se lasa sa fiarba.Ciupercile pleurostus se taie fasii subtiri ca si burta si se adauga in oala cand zarzavatul e fiert .Se lasa sa fiarba la foc mic.Se adauga sare si piper dupa gust.Usturoiul se piseaza si se adauga la ciorba cand ciupercile sunt fierte.2 galbenusuri se freaca cu smantana ,se toarna din ciorba sa se aduca la aceeasi temperatura,si se toarna in oala in fir subtire amestecand in continuu.Se lasa sa mai dea un clocot si se adauga otet dupa gust.Eu am pus otet de pe ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba falsa de burta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

marcela1979 1

07.03.2011, 00:54

te astept pui de om

vali3469 1

10.03.2013, 21:13

Pentru "pusikmea"...: Cel mai bun inlocuitor al ciorbei de burta este de departe , zama radauteana sau Ciorba Radauteana , aceiasi reteta ca la burta doar ca folosesti carnea de pui ( toata sau doar pieptul) rasfiarta si rupta suvite. E super buna si cea de pleurotus , dar e de preferat in post , iese si mai super daca folosim putina supa concentrata de vita (in lipsa merg si cuburile) combinata cu putina de porc , iar ca un plus de condiment putin concentrat barbeque porc de la Knor si in loc de otet simplu , facem o reductie mica de otet din malt sau vin alb ( e f. bun si cel de orez) cu zeama de lamaie....Sa aveti pofta....

babi5 1

20.06.2013, 13:41

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de copanele de pui reteta traditionala romaneasca