Ciorba de vitel cu legume si perisoare

de Doinavar in Ciorbe, 20 Feb 2013 | 3708 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata frumoasa de antricot de vitel fara os, mai grasuta, cu firisoare de grasime (450-500 g)
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa mare + 1 ceapa mica
  • 2 albituri (pastarnac/patrunjel/o bucata de telina)
  • 1 mana de spanac/stevie/loboda
  • 1 legatura leustean
  • 1,5 l bors (1/2 plic bors magic)
  • 4-5 linguri amestec pentru ciorbe
  • 3 linguri orez
  • 1 legatura patrunjel
  • 3 lingurite baza pentru mancaruri (de vita)
  • 1 ardei kapia rosu/gogosar
  • sare, piper
  • pentru dres: otet, smantana, galbenus – dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de vitel cu legume si perisoare:

Puneti la fiert, la foc mic, in 3 litri de apa ceapa mare, morcovii si albitura, impreuna cu 1/3 din carne taiata bucati mari. Adaugati ardeiul rosu taiat cubulete mici si 2 lingurite baza pentru mancaruri. Lasati sa fiarba la foc mic, cu capac, 40-45 minute.

In timp ce fierbe ciorba, puneti la fiert borsul (sau 1.5 l apa + bors magic) si preparati perisoarele. Intr-un blender puneti restul de carne taiata cubulete, ceapa mica taiata bucati, patrunjelul verde taiat mare, o lingurita baza pentru mancaruri si mixati 8-10 secunde, apoi adaugati orezul inmuiat in apa. Formati cu mana uda perisoare nu prea mari. Dupa ce a fiert ciorba scoateti legumele (le puteti folosi pentru o salata boeuf, de legume, etc.) adaugati verdeturile tocate si puneti sa fiarba la foc mic perisoarele, una cate una, apoi adaugati borsul.

Lasati perisoarele sa fiarba la foc foarte mic 10-12 minute, pana se ridica la suprafata. Atunci sunt fierte complet. Adaugati leusteanul tocat, puneti ciorba cu perisoare in farfurii, dregeti dupa gust si adaugati in fiecare farfurie cate o bucata de carne. Decorati cu verdeata.

Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vitel cu legume si perisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare din piept de pui, dreasa cu smantana si lamaie