Ciorba de vitel

de susu in Ciorbe, 1 Ian 2011 | 14089 vizualizari

 

Cred ca ar fi potrivita o ciorbita acra dupa mahmureala

 

INGREDIENTE

  • Oase de vita cu carne
  • Putina afumatura daca aveti
  • Cateva fire de ceapa verde cu tot cu codite
  • 1 ceapa alba
  • 1 ardei capia
  • 1 ardei gras verde
  • Cateva tomate
  • 1 morcov
  • 1 telina mica cu tot cu frunze
  • 1 albitura
  • 1 dovlecel
  • 1 cartof
  • 1 legatura sau chiar doua de leustean proaspat
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • Bors sau acritura (eu am pus zeama de corcoduse)
  • Pasta concentrata de tomate
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de vitel:

Se pune carnea cu apa la fiert, se spumeaza ori de cate ori este nevoie si intre timp ne ocupam de legume. Rosiile se oparesc, se decojesc si apoi se taie cubulete sau se mixeaza, dupa preferinta. Morcovul se da prin razatoarea mica iar telina radacina prin razatoarea mare. Dovlecelul si cartoful se taie in bucati mai mici iar celelalte legume se toaca marunt. Se caleste ceapa in putin ulei, se adauga morcovul si la sfarsit ardeiul.Se adauga mai intai radacinoasele si cartoful care fierb mai greu si dupa cateva minute de la fierbere punem celelalte legume. Punem coditele de ceapa si o parte din verdeata tocata si spre sfarsit cand au fiert toate adaugam sucul de rosii. Acrim cu borsul dat in clocot cu putina ceapa si cimbru sau cu zeama de la corcoduse fierte. Mie imi plac corcodusele, au multa vitamina c si o folosesc si iarna de la congelator. Desfacem cateva linguri de bulion in zeama de ciorba si o adaugam in oala. Stingem focul, punem restul de verdeata si acoperim cu capac. Se serveste cu verdeata proaspata si smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vitel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de loboda