Ciorba de vacuta

de lia maria in Ciorbe, 9 Mar 2011 | 6589 vizualizari

 

O ciorbica cu putine grasimi si un gust minunat!!!!

 

INGREDIENTE

  • 500g carne de vaca (eu am folosit fara os)
  • 2 morcovi
  • 1 telina
  • 1 pastarnac
  • 1 patrunjel(radacina)
  • 1 fir praz
  • 1ardei kapia
  • 1 ceapa mare
  • 300g mazare(congelata)
  • 50ml ulei
  • Frunze de patrunjel
  • Frunze de marar
  • 1 lingurita chimion macinat
  • 1 lingurita tarhon uscat
  • Piper
  • Sare

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de vacuta:

Taiem carnea cubulete, iar zarzavaturile  le spalam le curatam si le maruntim (vezi foto).

Punem uleiul la incins in oala de ciorba, adaugam carnea si lasam cam 5’ la rumenit apoi adaugam ceapa, prazul si kapia, lasam la calit inca pe-atat si punem radacinoasele. Adaugam mirodeniile uscate, asezonam si dupa vre-o 10’ timp in care toate ingredientele s-au patruns inpreuna, complectam cu 3L de apa si lasam la fiert cam 60’( depinde de carne). Verificam carnea si daca este fiarta, adaugam mazarea, mai lasam 15’ la fiert, dupa care oprim focul, punem frunzele de patrunjel si marar si ciorba este gata de servit.

Cu smantana sau simpla, este delicioasa! Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vacuta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

lia maria 1

10.03.2011, 18:38

miuta
luk
mirela
mamaieelena va multumesc pentru aprecieri

horia 1

12.04.2011, 13:24

wow ce bine arata,ce prezentare!ciorba de vacuta este preferata mea.multumim!

kukibella 1

12.04.2011, 13:33

minunata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole boabe cu legume