Ciorba de urzici

de -Licurici- in Ciorbe, 11 Apr 2017 | 4959 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • urzici (un castron mare);
  • 1 lingura ulei
  • 2 cepe
  • 2 linguri bulion
  • 100 g orez
  • 1 ou
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de urzici:

Urzicile se spala bine si se curata, iar orezul se pune la inmuiat, in apa rece.

Se pune apa la fiert. Urzicile se oparesc in apa clocotita.

Intr-o oala, se pune o lingura de ulei si se caleste ceapa tocata marunt. Cand s-a inmuiat, se adauga bulionul si orezul. Se amesteca 2-3 minute, apoi se adauga urzicile si 2 litri de apa. 

Intr-un castron, se bate un ou cu furculita si se amesteca cu cateva linguri de zeama din ciorba.

Ciorba se lasa pe foc 20 min, apoi se adauga un ou batut si se mai da un clocot.

Se poate servi cu smantana, un deliciu plin de vitamine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de urzici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă Pavlova - Desertul senzațional de gustos

pe 19.12 la 16:42

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

pe 19.12 la 16:08

Cornulețe fragede cu migdale - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 19.12 la 15:06

Rețeta de gogoși pufoase, bune ca la mama acasă

pe 19.12 la 12:51

Rulouri cu cremă de brânză și somon - Aperitiv rapid și gustos

pe 19.12 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]