Cea mai gustoasa ciorba! Telina si afumatura ii dau un gust deosebit. M-am inspirat de aici - https://www.bucataras.ro/retete/ciorba-de-legume-cu-afumatura-54594.html , dar am venit si cu o nota personala, care i-a dat un plus de gust si culoare. Am adaugat smantana la sfarsit si am scos mazarea, borsul si ciupercile. A, iar costita am prajit-o impreuna cu legumele si nu am fiert-o separat. O minunatie de ciorba!
Tocam marunt ceapa, ardeiul si morcovul si le punem la calit. Le lasam 3-4 minute, apoi adaugam si costita afumata si le lasam doar pana cand ceapa devine translucida, Adaugam 2-3 cani de apa si cartofii, acoperim cratita cu un capac si lasam 25 de minute la fiert. Adaugam telina tocata marunt si mai lasam 10 minute la fiert. Adaugam si frunzele de telina tocate marunt, stingem focul si dam cratita deoparte.
Punem smantana intr-un bol mare si adaugam in fir subtire 2-3 polonice de ciorba si amestecam continuu. Luam apoi cu polonicul din smantana si punem in fir subtire in cratita cu ciorba, amestecand continuu sa nu se branzeasca.
1
Fiecare adauga legume dupa preferinta.