O reteta delicioasa .Sa mai schimbam putin papica la copilasii. Ca sa nu se plictiseasca de aceeasi mancare,mai diversificam!
Se pune carnea intr-o craticioara la fiert, iar dupa primele 2-3 clocote se arunca apa si se clateste carnea cu apa rece .se pune din nou la fiert cu 2-3 linguri de ulei .
In acelasi timp se curata cartoful ,morcovul si dovlecelul de coaja,cartoful se taie in 4 ,morcovul si dovlecelul rondele mici. fasolea se spala si ea si se curata. se ia jumatate de ceapa si se da prin razatoare.apoi se ia o rosie, se spala si se curata de coaja si o taiem in bucatele mici in castron incat sa nu pierdem zeama. se pune jumatate de ardei gras pe tocator si se toaca in bucatele f mici. patrunjelul se spala si el de asemenea si se taie marunt.
Dupa ce carnea a fiert se pun toate ingredientele de mai sus inafara de dovlecel si de fidea. lasati sa fiarba cca 20 min si dupa aceea adaugati si dovlecelul. (ptr ca dovlecelul fierbe foarte usor ). la copii de peste 1 an adaugati putina sare.
Lasati sa fiarba , si incercati cu furculita cartoful ,daca inteapa usor inseamna ca a fiert. puneti si 1/2 lg de fidea si lasati 5min si inchideti ochiul la aragaz si lasati putin cratita cu capacul pus sa fiarba la foc stins si este gata.
Pofta mare la micuti !!!
1
de preferat sa folositi ulei de masline.
2
la aceeasi reteta se poate folosi si carne de pui .
3
nu folositi sare la bebelusi 0-12 luni.
4
reteta este recomandata ptr bebelusi de peste 6luni.
5
ptr bebelusi la inceput se poate da ciorbik prin bleder sa fie mai usor de papat.