Ciorba de sfecla rosie, arome bogate și culoare intr-un preparat traditional romanesc

de deyutzky in Ciorbe, 25 Feb 2014 | 40627 vizualizari

 

Ciorba de sfecla rosie, arome bogate și culoare intr-un preparat traditional romanesc
E prima data cand fac aceasta ciorbita si va spun sincer ca a iesit o bunatate, nici nu m-as fi gandit ca va fi atat de buuuuna!:D
Este plina de vitamine si se potriveste perfect si pentru perioada postului.

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru Ciorba de sfecla rosie, arome bogate și culoare intr-un preparat traditional romanesc:

  • 2 bucati sfecla rosie
  • 450-500 ml bros acru
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 bucata de telina
  • 7-8 linguri de mix de legume (pastai, mazare, ardei etc.)
  • 2-3 linguri de ulei
  • 4-5 cartofi mai mari
  • sare dupa gust
  • fidea
  • patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de sfecla rosie, arome bogate și culoare intr-un preparat traditional romanesc:

Cum se prepara Ciorba de sfecla rosie, arome bogate și culoare intr-un preparat traditional romanesc:

Curatam toate legumele si le spalam bine.

Ceapa o tocam si o adaugam la calit intr-o oala in care am pus 2-3 linguri de ulei si putina apa.

Adaugam peste ceapa morcovul taiat cuburi mici si mixul de legume.

Punem acum telina taiata cuburi si adaugam cca 3,5-4 litri de apa. Punem capacul si lasam la fiert.

Sfecla o dam pe razatoarea mare si o punem intr-o oala separat in care adaugam si borsul. Dam oala pe foc si lasam sa fiarba aproximativ 15 minute.

Sfecla se fierbe separat cu borsul pentru a nu-si pierde din culoare. Dupa ce sfecla si borsul au fiert, le punem in oala peste restul legumelor.

Adaugam acum cartofii taiati cuburi si sare dupa gust. Punem inapoi capacul si mai lasam la foc mic pana cand cartofii sunt fierti.

Inainte cu 5 minute ca ciorba sa fie gata se adauga fideaua, iar la sfarsit se pune patrunjel verde tocat.

Va doresc pofta buna!

Va recomandam sa incercati si reteta de Ciorba ruseasca, este usoara, foarte gustoasa si se prepara foarte repede. Daca va doriti ceva rapid si bun pentru felul principal va propunem reteta de Rulouri in bacon, din cartofi, sunca si branzeturi

Pentru desert va propunem reteta de Negresa - irezistibil de gustoasa

TIPS-URI

1

se poate servi cu smantana sau cu ceapa

2

pentru a nu-si pierde culoarea, sfecla se va fierbe cu borsul separat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de sfecla rosie, arome bogate și culoare intr-un preparat traditional romanesc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

mihaelar63 1

27.02.2014, 05:28

Da are o culoare minunata Am mai preparat ciorba cu sfecla si precis am sa mai prepar

Dana_Retetegg 1

27.02.2014, 10:38

marcela1979 1

28.02.2014, 12:17

foarte buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de sfecla cu costita afumata