Ciorba de sfecla rosie, arome bogate și culoare intr-un preparat traditional romanesc
E prima data cand fac aceasta ciorbita si va spun sincer ca a iesit o bunatate, nici nu m-as fi gandit ca va fi atat de buuuuna!:D
Este plina de vitamine si se potriveste perfect si pentru perioada postului.
Ingrediente pentru Ciorba de sfecla rosie, arome bogate și culoare intr-un preparat traditional romanesc:
Cum se prepara Ciorba de sfecla rosie, arome bogate și culoare intr-un preparat traditional romanesc:
Curatam toate legumele si le spalam bine.
Ceapa o tocam si o adaugam la calit intr-o oala in care am pus 2-3 linguri de ulei si putina apa.
Adaugam peste ceapa morcovul taiat cuburi mici si mixul de legume.
Punem acum telina taiata cuburi si adaugam cca 3,5-4 litri de apa. Punem capacul si lasam la fiert.
Sfecla o dam pe razatoarea mare si o punem intr-o oala separat in care adaugam si borsul. Dam oala pe foc si lasam sa fiarba aproximativ 15 minute.
Sfecla se fierbe separat cu borsul pentru a nu-si pierde din culoare. Dupa ce sfecla si borsul au fiert, le punem in oala peste restul legumelor.
Adaugam acum cartofii taiati cuburi si sare dupa gust. Punem inapoi capacul si mai lasam la foc mic pana cand cartofii sunt fierti.
Inainte cu 5 minute ca ciorba sa fie gata se adauga fideaua, iar la sfarsit se pune patrunjel verde tocat.
Va doresc pofta buna!
Va recomandam sa incercati si reteta de Ciorba ruseasca, este usoara, foarte gustoasa si se prepara foarte repede. Daca va doriti ceva rapid si bun pentru felul principal va propunem reteta de Rulouri in bacon, din cartofi, sunca si branzeturi
Pentru desert va propunem reteta de Negresa - irezistibil de gustoasa
1
se poate servi cu smantana sau cu ceapa
2
pentru a nu-si pierde culoarea, sfecla se va fierbe cu borsul separat.