Ne place ciorba de salata in orice anotimp,mai ales vara cand o poti manca si rece de la frigider.
Salata verde se desface si se spala frunza cu frunza. Apoi se rupe in bucatele mici sau se toaca.Ceapa se taie in bucati potrivite.Separat intr-o oala punem putin ulei si calim baconul. Adaugam ceapa si crestele de slanina. Dupa ce sau rumenit putin adaugam salata si lasam 10 minute sa fiarba, salata lasa apa la fiert.
Complectam cu laptele si lasam salata sa fiarba pana se inmoaie. Cand este aproape gata se bat ouale cu un praf de sare si se adauga in oala peste salata. Adaugam cateii de usturoi pisati, condimentam cu sare si piper si mai lasam sa fiarba 10 minute. Pofta buna!
1
In loc de lapte puteti folosi smantana si lapte batut.
2
Putem condimenta cu marar,patrunjel sau fiecare dupa gust.
3
Puteti adauga si oua intregi in ciorba.