Ciorba de rata cu suc de rosii si taitei

de Dya Daniela Andrei in Ciorbe, 26 Mar 2011 | 25113 vizualizari

 

O Ciorba de rata cu suc de rosii si taitei imi merge la suflet de fiecare data cand o prepar! Are un gust special, e apetisanta, haranitoare si binevenita in meniul tuturor!

 

INGREDIENTE

Ingrediente Ciorba de rata cu suc de rosii si taitei

  • 1/2 kg carne de rata
  • 2 linguri cu bulion/suc de rosii
  • radacina de telina si pastarnac
  • 1 morcov, 1 ardei gras/capia, 2 cepe
  • 2-3 cartofi taiati cubulete 
  • leustean si patrunjel verde
  • sare/delikat dupa gust
  • taietei de casa 
  • 1 l bors
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de rata cu suc de rosii si taitei:

Preparare Ciorba de rata cu suc de rosii si taitei
Spalam carnea in apa rece (operatiunea se repeta pana cand apa ramane curata) si o punem la fiert, avand grija ca de fiecare data sa adunam cu o strecuratoare/paleta spuma formata. (carnea de rata fiind destul de tare necesita un timp de fierbere mai mare)
Intre timp, dupa ce am spalat si curatat legumele, le tocam marunt si le adaugam in ciorba, impreuna cu delikatul, cand carnea a  fiert suficient de bine.
Cand legumele au fiert adaugam cartofii taiati cubulete si lasam pe foc cam 20 de minute. Punem apoi bulionul, borsul si taieteii si lasam sa mai fiarba 10-15 minute impreuna. Dupa ce am luat ciorba de pe foc se presara leusteanul si patrunjelul tocate marunt.
Pofta buna!
Noua ne place mult sa pregatim reteta de taitei acasa, iar daca ii mai punem si-un bors autentic, rezultatul e de 11, nu doar de 10!

N-am refuza la felul principal nici o portie de Piept de Rata Sous Vide

TIPS-URI

1

pentru o aroma deosebita se adauga cateva fire de tarhon proaspat

2

nu este necesar sa adaugam ulei, carnea de rata va lasa foarte mult

3

datorita faptului ca rata fierbe foarte greu (asta daca e de tara/curte) putem folosi oala sub presiune (daca ne grabim!)

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de rata cu suc de rosii si taitei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Dya Daniela Andrei 1

20.06.2013, 18:53

Krystyan Trendy 1

20.05.2014, 16:13

foarte buna ...fac si eu acum, doar ca in loc de cartofi ,pun stevie

Dya Daniela Andrei 1

20.05.2014, 17:08

Multumesc! Am vazut

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole rosie