Nu-i asa ca v-am facut pofta de o ciorba de pui?
Galbenusurile le amestecam cu sare si faina,pana obtinem un aluat omogen,ce poate fi intins pe masa de lucru. Intindem o foaie cat mai subtire,presaram cu faina din abundenta si rulam.Cu un cutit bine ascutit taiem fasii,pentru a forma taiteii. In mod normal se intind intr-un loc ferit de umezeala si se lasa la uscat.Eu i-am pus intr-o tava si i-am bagat pentru cateva minute la cuptor,la foc foarte mic.
Carnea o punem la fiert si spumuim de cate ori este nevoie. Se va pune de la inceput o cantitate mai mare de apa,aceasta scazand in timpul fiertului.Fierberea trebuie sa fie inceata. Cand carnea din ciorba de pui este pe jumatate fiarta se adauga ceapa,morcovul,ardeiul gras,toate tocate marunt.
Cand zarzavatul si carnea au fiert se adauga in ciorba de pui borsul fiert in prealabil,verdeata tocata si taiteii de casa in ciorba de pui.Se mai da inca un clocot.
Ciorba de pui se serveste cu smantana.
1
ciorba de pui poate fi dreasa cu ou batut adaugat in ultimele minute ale fierberii