Ciorba de pui cu smantana

de Dya Daniela Andrei in Ciorbe, 17 Iun 2013 | 12433 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un piept de pui (dezosat) mare
  • 400 ml smantana 20% grasime
  • 3 galbenusuri
  • 1 ardei capia rosu
  • 1 ardei gras verde
  • o bucata de telina
  • 1 pastarnac
  • 2 cepe potrivite
  • 1 morcov mare
  • o rosie potrivita
  • sare dupa gust
  • 2-3 linguri cu ulei
  • o lingurita cu tarhon
  • o legatura de patrunjel
  • o legatura de leustean
  • 2 lamai mari pentru acrit ciorba
  • optional: crutoane coapte pe tava
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pui cu smantana:

Pieptul de pui taiat in cuburi mici il punem la fiert in 4 litri de apa, adunand spuma formata. Separat, tocam legumele si le calim in 2-3 linguri cu ulei, dupa care le adaugam pieptului de pui. Potrivim de gust cu sare, adaugam tarhonul si sucul de lamaie si lasam sa dea intr-un clocot, doua. Luam apoi ciorba de pe foc si o lasam sa se racoreasca 5 minute, cat sa se opreasca din clocotit. 

Pregatim smantana, pe care o vom amesteca cu cele 3 galbenusuri si cu unul-doua polonice de ciorba calduta. Omogenizam totul, adaugam smantana in ciorba si o lasam sa mai dea intr-un clocot. Presaram patrunjel si leustean proaspat tocate.

Se poate servi cu ardei iute, crutoane si cu multa pofta! Sa va fie de bine!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui cu smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui a la grec