Ciorba de pui a ` la grec`

de biancas76 in Ciorbe, 25 Iul 2010 | 15966 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 pulpe intregi de pui (cam 600 g)
  • o jumatate telina
  • 3 morcovi
  • 2 patrunjei
  • 2 buchete conopida (eu am avut congelata)
  • 2 oua
  • 300 g smantana
  • o cescuta orez
  • o lamaie
  • sare, delikat
  • ulei
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pui a ` la grec`:

Legumele se taie marunt si se calesc in putin ulei. Cand sunt calite se adauga pulpele si apa si se lasa la fiert. Cand carnea e pe jumatate fiarta se adauga cescuta de orez si mai lasam sa fiarba.
Verificam carnea si daca e fierta se scoate afara, se curata de pe oase si se pune inapoi in ciorba.
Pregatim dresatura din cele 2 galbenuse si amestecam cu smantana. Turnam cateva polonice de ciorba fierbinte pentru a aduce dresatura la aceeasi temperatura si o turnam in ciorba. Se stoarce lamaie iar cu zeama se acreste ciorba. Se condimenteaza dupa gust, eu am pus sare si putin delikat. Albusele le-am pus in ciorba in timp ce inca mai fierbea.
E foarte buna, am mancat-o cu ardei kapia si cu ardei iute (dupa preferinte):)
Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui a ` la grec`" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi cu semințe - Rețeta simplă din 3 ingrediente de bază

ieri la 09:45

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

pe 11.03 la 20:54

Paste Aglio, Olio e Peperoncino – Gust și savoare într-o rețetă simplă de post

pe 11.03 la 09:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de burta