Cum stiti l-am taiat pe Marele Ghita si ptr ca am o gramada de carnati trebuie sa fac cat mai multe din ei.Oare gem se poate????
Reteta asta e de la o prietene de a mea Dorina careia ii multumesc....a mancat si Sabina tot din farfurie.
Dupa mine e cea mai rapida ciorba.
Intr-o farfurie batem ouale si adaugam 50 ml lapte in care am desfacut o lingura de faina,sare si piper.
Intr-o tigaie in putin ulei prajim carnatii taiati rondele,dupa care ii punem intr-o oala si adaugam apa peste(cam 3/4 din oala) si 2 frunze dafin.In uleiul ramas facem ouale jumeri.
Lasam sa fiarba carnati 15-20 min.
Amestecam restul de laptele cu 1 lingura faina si adaugam peste ciorba de carnati,potrivim gustul de sare si piper,adaugam usturoiul pisat si mai lasam sa fiarba 5 min.Adaugam ouale jumeri,mai lasam sa dea in 3-4 clocote presaram putin cimbru si gata ciorba.
Pofta buna!!!!
1
noi ne punem in farfurie otet de la ardei iuti
2
se poate pune si smantana
3
se poate servi cu crutoane,mamaliga...si ardei iuti,bineanteles
4
dupa ce ati terminat ciorba,pescuiti si aruncati frunzele de dafin....amarasc
5
am facut ciorba intr-o oala de 3l