O ciorba buna pe placul familiei noastre!
Puiul se spala si se portioneaza.
Se pune la fiert intr-o cratita de 5 l.
Dupa ce a dat 2-3 clocote se arunca apa in care a fiert si se pune in alta apa la fiert,in care punem si bucatile de pui.
Legumele se spala, se toaca marunt si se pun peste carnea de pui la fiert.
Cand carnea este fiarta scoatem pieptul de pui si-l taiem bucatele,apoi il punem inapoi in ciorba.
Cand toate sunt fierte se scoate putina zeama sa se raceasca.
Intr-un castron se bat galbenusurile ,se amesteca ,cu smantana si zeama racita.
Se toarna in oala de ciorba si lasam sa mai dea cateva (3-4) clocoteStingem focul si acrim ciorba cu zeama de la o jumatate de lamaie.
1
Ardeiul l-am lasat intreg si apoi l-am scos.
2
Se poate acri si cu otet,dupa preferinta.