Ciorba cu ciolan de porc

de Oana in Ciorbe, 30 Ian 2010 | 25869 vizualizari

 

Ciorbita e facuta de Craciun.

 

INGREDIENTE

  • un ciolan mare si proaspat de porc
  • 2 morcovi
  • un ardei gras
  • o ceapa
  • o telina mica
  • un pastarnac
  • 2 cartofi
  • 2 cani suc de rosii facut in casa
  • 1.2 l zeama de varza
  • fidea
  • un ou
  • leustean uscat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu ciolan de porc:

Ciolanul de porc se taie bucati potrivite, se da intr-un clocot, se arunca apa si se spala, apoi se pune la fiert in 3 l de apa.

Intre timp se pregatesc legumele, se curata, se spala si se toaca cubulete.

Cand carnea e fiarta se scoate de pe os, se pune inapoi in oala si se pun legumele. Se completeaza oala cu apa fiarta. Cand legumele sunt fierte se pune zeama de varza si sucul de rosii, se lasa cateva clocote si se adauga apoi fideaua. Se gusta de sare, zeama de varza fiind sarata s-ar putea sa nu mai fie nevoie. Dupa ce se stinge focul se bate oul sis e toarna in coarba, se amesteca deasupra cu o furculita sa se formeze zdrente, apoi se presara leusteanul uscat maruntit.

 

PS: Am uitat sa fac poze la final :)) asa ca am pus o poza cu o ciorbita cu ciolan si cu perisoare :)

TIPS-URI

1

In loc de fidea se poate pune o mana de orez, odata cu legumele.

2

In loc de zeama de varza se poate pune bors.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu ciolan de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Oana 1

01.02.2010, 00:26

Da, Teo, asa o prefer si eu Sylvia, doar cu ciolan proaspat fac ciorbita asta, cu afumat prefer sa fac varza in vas roman

Sylvia 1

01.02.2010, 00:49

Excelent si ce zici tu si eu am vas roman cumparat din Romania si o multime de mancaruri fac in el, toate fripturile, e minunat

Oana 1

01.02.2010, 15:55

Asa e!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de rosii