Povestea-i cam asa, scurta fu viata gascanului fudul si galagios ,dar slab de inger cand vine vorba sa se confrunte cu mai marele gascan. Gansacul mic, de un an si ceva, fudul si cu pliscul mare a crezut ca-si face loc la conducere, printre gastele cochete. Ghinion de nesansa, a intrat in ring fara sa fie pregatit si-a fost bine ciufulit de mai batranul si inteleptul gascan, sef cu state vechi. Si uite asa gansacul ciufulit supa a devenit.....:D
Mai intai spalam bucatile de gascan (dupa ce au fost curatate, parlite, bibilite), apoi le punem intr-o oala de 5 l, umplem cu apa, adaugam putina sare si punem la fiert, din cand in cand cu ajutorul spumarului luam spuma formata.
Cat fierbe carnea, curatam legumele, morcovul si pastarnacul le taiem pe din doua, ceapa o lasam intreaga, oricum este mica, la fel si ceapa verde. Cand carnea este aproapa fiarta, adaugam legumele si lasam sa mai fiarba pana sunt patrunse si legumele.
Scoatem carnea si legumele din zeama, strecuram zeama ramasa in alta oala, am completam cu apa daca zeama ascazut prea mult, potrivim de sare si punem oala din nou pe foc, la foc mic.
Ne apucam sa pregatim galustile, ouale le batem bine, apoi incepem sa adaugam grisul, putin cate putin, adaugam si un praf de sare, omogenizam dupa fiecare transa de gris. Apoi lasam la odihnit cca 10 min. Amestecul initial este mai moale, dar dupa 10 min devine mai dens.
Cand supa a inceput sa clocoteasca incet la foc mic, cu ajutorul unei linguri inmuiate in supa, formam galusti pe care le punem in supa clocotita, se fierb 10 min, apoi se stinge focul se pune un capac deasupra si se mai lasa inca 10 min sub abur.
Legumele pe care le-am scos din supa le-am taiat cubulete ( mai putin ceapa verde), la fel si carnea, apoi le punem in supa.
Taiem si un manunchi de patrunjel verde si presaram si putin piper.
Si uite asa gascanul cel natang a deveni o supa delicioasa....:D