Ciorba de perisoare

de Ina in Ciorbe, 1 Iul 2010 | 17937 vizualizari

 

Revigoranta :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru perisoare:  
  • 0,5 kg. carne tocata, amestec  porc  cu vita
  • 1 pumn cu orez
  • 2 oua
  • 1 lingura cu varf cu faina
  • 1 ceapa
  • 2 linguri cu bulion
  • patrunjel verde
  • piper
  • sare
  • Pentru ciorba:  
  • 1 ceapa potrivita ( eu am folosit  3 fire de ceapa verde )
  • 1 morcov mare
  • 1 ardei gras
  • 1 mana de orez
  • 300 g. rosii in bulion sau suc de rosii
  • 1litru bors
  • Optional - smantana
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:

Prepararea perisoarelor :

Amestecam ingredientele cu mana pentru a obtine o pasta de carne uniform condimentata( ceapa o calim putin inainte de adaugarea in compozitia de carne ).  Luam din compozitia obtinuta cantitati mici pe care le rulam in podul palmei pana formam sfere  de carne. Asezam perisoarele pe un tocator  sau o tava si ne luam de prepararea ciorbei.

Ceapa, ardeiul gras si morcovul tocate  se pun la fiert in apa cu putina sare . Cand  apa fierbe  adaugam orezul si rosiile sau sucul de rosii.  In ciorba clocotinda punem cu grija perisoarele si lasam sa fiarba pana se ridica toate deasupra si vedem ca orezul e inflorit.  Adaugam borsul si potrivim de sare. Mai lasam sa dea 2-3 clocote si oprim focul . Deasupra presaram leustean verde, tocat marunt.

Servim fierbinte  cu sau fara smantana, dupa optiunea fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

merion35 1

09.10.2012, 20:27

abia astept sa fac....arata nemaipomenit de gustoasa

babi5 1

22.08.2013, 09:36

buna tare

Krystyan Trendy 1

28.10.2013, 10:20

buna ciorbica

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare cu praz si dovlecel