Ciorba de perisoare

de Kadia80 in Ciorbe, 6 Feb 2012 | 4612 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • oase cu maduva de vita (merge si cu oase sau carne de pasare),
  •  o ceapa medie,
  •  doi morcovi,
  •  jumătate de telina,
  •  o radacina de patrunjel,
  •  jumătate dintr-un ardei,
  •  o rosie
  •  bors/lamaie/sare de lamaie, verdeata,  smantana (optional).
  • pentru perisoare:
  • 300 g de carne tocata de vitel
  • un ou,
  • 2 linguri de orez,
  • sare/vegeta, piper macinat, cimbru, marar, etc.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:

Se pun oasele in oala de presiune cu doi litri de apa cu o lingurita de sare rasa si o lingurita cu varf de vegeta; se inchide oala, se seteaza cronometrul la 30 de minute (pentru carnea de pasare: 20 de minute) si se lasa pe aragaz la temperatura mare, pana incepe sa suiere, cand se micsoreaza temperatura.

Intre timp se toaca toate legumele marunt si se amesteca ingredientele pentru perisoare si se formeaza perisoarele. Cand cronometrul oalei de presiune e aproape gata de sunat, se pune ceapa la calit, timp in care se desface oala de presiune, se doneaza maduva oaselor sotului, care da tarcoale bucatariei (eventual, daca tineti minte puneti si cateva felii de paine la prajit, va va multumi inzecit) si se toarna zeama peste ceapa calita si se adauag legumele maruntite si perisoarele puse cu grija, una cate una in lichid. Se acopera partial si dupa ce incepe sa clocoteasca, se lasa sa fiarba la putere medie circa 30-40 de minute, pana cand fierbe orezul din perisoare.
Spre final, se pune cam doua lingurite cu varf de bors magic si se serveste cu sau fara smantana, dar neaparat cu verdeata. Daca va place chiar si mai acra, puteti sa mai adaugati si zeama de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

gaby_gabytza 1

07.02.2012, 09:27

place place

deyutzky 1

07.02.2012, 11:16

preferata mea

Kadia80 1

10.02.2012, 13:13

multumesc mult! sunteti niste dragute!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare