Ciorba de perisoare

de gaby_duceag in Ciorbe, 8 Ian 2011 | 18108 vizualizari

 

Citesc mereu retetele pentru ciorba de perisoare si observ ca toata lumea pune la fiert legumele apoi perisoarele. Eu fac..invers :))). De ce? 1. -asa m-a invatat mama! :)) 2. ..pai..dau carnea un clocot, curat spuma apoi pun legumele. daca le pun odata..cum o mai curat?:d.in fine..:d

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne tocata ( amestec vita+porc, sau doar de porc sau,..carne de pui)
  • un ou
  • 150 gr orez
  • legume: ardei, ceapa, radacina de : telina,patrunjel, pastarnac,morcov, rosii, 
  • o cana bors de putina
  • 400 ml smantana
  • 2-3 linguri pasta tomate sau suc de rosii
  • sare
  • piper
  • verdeturi: leustean, patrunjel, tarhon
  • cimbru
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:

Pregatesc perisoarele: intr-un bol amestec bine carnea tocata cu oul, sare piper si o lingura de orez.

Pun intr-o oala mare aproximativ 5 l apa. Cu mana umeda formez bilute rotunde din pasta de carne , pe care le plonjez in apa rece din oala.

Cand perisoarele s-au ridicat la suprafata si apa a dat in clocot, curat spuma formata (la carnea de pui nu prea e cazul) si adaug legumele in ciorba de perisoare..

In cazul in care aveti legume puse pentru iarna, la congelator sau cu sare, adaugati o jumatate de borcan de 720 ml, zarzavat. In caz contrar ardeiul il taiem cubulete mici, radacinoasele le dam pe razatoare, rosiile le decojim si le tocam (le vom adauga mai tarziu), ceapa o tocam marunt.

Adaugam orezul spalat bine si lasam totul la fiert pentru aproximativ 30-40 min la foc mic.

Borsul de putina il strecuram si-i dam un clocot dupa care-l adaugam in ciorba de perisoare.

Adaugam rosiile tocate, sucul de rosii si mai lasam la fiert 5 minute.

Oprim focul, luam din ciorba de perisoare un polonic de zeama si-l adaugam peste smantana, omogenizam si turnam in oala.

Adaugam verdeata, repartizam in boluri, scoatem ardeiul iute de la borcan si..pofta buna!

 

TIPS-URI

1

putem drege ciorba de perisoare si numai cu 2-3 galbenusuri batute bine, in care amestecam verdeata si adaugam in ciorba cu 5 minute inainte de a opri focul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare- reteta video