Ciorba radauteana

de Sim0na in Ciorbe, 12 Mar 2012 | 4386 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o jumătate pui + grăsime găină de curte
  • 2 morcovi mari
  • 1 ceapă mare
  • oţet
  • usturoi
  • 400 ml smântână 20%
  • 4 ouă
  • 5 fire patrunjel proaspat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba radauteana:

Am pus la fiert jumătatea de pui (pentru ca puiul era din comerţ, eu am adaugat şi un pic de grăsime de gaină de curte pe care o aveam în congelator).

După ce am luat spuma, am adăugat morcovul şi ceapa tăiate bucăţi mai mari si am lăsat să fiarbă cca 30 minute, sau până atunci când carnea se desface uşor de pe oase.

Am scos carnea şi legumele separat. Carnea am rupt-o fâşiuţe, iar morcovul rondele.

Zeama am strecurat-o de 2 ori. În zeama strecurată am adăugat carnea şi morcovul, iar când a început să fiarbă am pus oţetul de la un borcan de gogoşari în oţet şi am lăsat sa fiarbă 5 minute. Am dat focul mic şi am pus mujdeiul facut din 5 căţei de usturoi, sare şi apă. Am pregătit o maia din 4 gălbenuşuri si 400 g smantâna, apoi am luat cu polonicul din zeama şi am adăugat in amestecul de smântână, până ce acesta ajunge la temperatura ciorbei. Imediat am adăugat smantâna în ciorbă şi am amestecat bine. Am oprit focul şi am adăugat pătrunjel proaspăt, tocat mărunt.

Am servit cu pâine de casa si ardei usturat. Se mai poate adauga si smântâna.. dar la noi nu a mai fost cazul.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba radauteana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Sim0na 1

13.03.2012, 14:43

Multumesc tuturor!

gaby_gabytza 1

13.03.2012, 16:27

gaby_duceag 1

14.03.2012, 07:53

simona
asa este, dar eu n-o concep fara patrunjel, telina, pastarnac.

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare cu bors si leustean