Ciorba de mazare, cu carnati afumati si moare de varza

de RODIMUR in Ciorbe, 22 Oct 2020 | 3394 vizualizari

 

În urmă cu două zile am făcut o ciorbă așa cum fac mai rar: cu mazăre și cârnați afumați, ciorbă pe care am acrit-o cu moare de varză. Atât mazărea, cât și moarea de varză sunt din producția de anul trecut și cum am vrut să le termin, m-am gândit să fac această ciorbă. A ieșit foarte bună, consistentă și acrișoară, așa că voi mai face o ciorbiță asemănătoare, pentru că încă mai am moare de varză...
Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de ciorbă.

 

INGREDIENTE

  • 500 grame de mazăre
  • 2 morcovi
  • 2 pătrunjei
  • 1/4 țelină
  • 2 cartofi
  • 3 cârnați afumați de porc
  • 1 ceapă galbenă
  • 2 roșii
  • ulei de floarea soarelui, pentru călit
  • 750 ml de moare de varză
  • sare
  • piper
  • pătrunjel tocat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de mazare, cu carnati afumati si moare de varza:

Mazărea se scoate din timp de la congelator, ca să se decongeleze natural. 

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert cu 3 litri de apă. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se completează cu apă caldă, atunci când este cazul.

Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se călește ușor, ca să se înmoaie, în ulei suficient și la foc mic.

Se spală roșiile, se taie cubulețe și se călesc în tigaie, cu ceapa, până ce se înmoaie și scade lichidul lăsat.

Mazărea se clătește, se scurge de apă și se adaugă în oala cu rădăcinoasele aproape fierte.

Se curăță cartofii, se spală și se taie cubulețe.

Se clătesc cârnații, se taie sub formă de rondele și se prăjesc în puțin ulei de floarea soarelui.

Se aleg frunzele de pătrunjel, se spală, se zvântă și se toacă.

Se adaugă în oală cartofii tăiați cubulețe și legumele călite. După două-trei clocote, se adaugă moarea de varză și cârnații, pentru încă un clocot. 

După acest ultim clocot, se condimentează ciorba, după gust cu sare și piper, după care se oprește focul de la aragaz. Se presară pătrunjel tocat, se acoperă oala cu capac și după 10 minute ”de odihnă” ciorba poate fi servită.

TIPS-URI

1

Puteți folosi și mazăre conservată la borcan, clătită bine și scursă de apă.

2

Folosiți cartofi roz care nu se sfărâmă la fiert.

3

Nu prăjiți tarea ceapa, ca să nu se ardă și să devină amară. Înmuiați-o doar puțin, în ulei suficient și la foc mic.

4

Puteți acri ciorba și cu altceva: borș, corcodușe, zeamă de lâmâie...

5

Adăugați moarea de varză spre sfârșitul preparării, pentru un singur clocot.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de mazare, cu carnati afumati si moare de varza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de mazare cu cartofi - de post