Ciorbă de lobodă dreasă cu ou și smântână

de elucubratiiculinare in Ciorbe, 23 Apr 2016 | 9385 vizualizari

 

INGREDIENTE

2 legături lobodă 2 morcovi mici 1/2 țelină mică 4 fire ceapă verde 2 linguri orez brun 2 gălbenușuri 2 linguri smântână 2 linguri oțet 1 legătură mare leuștean sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de lobodă dreasă cu ou și smântână:

Spălăm loboda și o lăsăm la scurs. Curățăm ceapa verde, o spălăm și o tocăm mărunt. Curățăm  și spălăm morcovul și țelina și le dăm pe răzătoarea mare. Călim ceapa, morcovul și țelina în 2-3 linguri de ulei.  Adăugăm imediat și 1 litru de apă fiartă. Între timp spălăm bine și orezul în câteva ape și îl adăugăm în oală. Mai adăugăm 1 litru de apă fiartă și lăsăm la foc potrivit aprox. 10 minute. Adăugăm loboda. Într-un castron amestecăm cele 2 gălbenușuri cu smântâna și oțetul. Punem un polonic din zeama în care au fiert legumele peste amestecul de ou cu smântână și amestecăm bine. Trebuie amestecat continuu în momentul turnării sosului de smântână pentru a nu se coagula. Se potrivește gustul cu sare și oțet. Se stinge focul. Se adaugă leuștean proaspăt tocat mărunt. Nu uitați să păstrați câteva frunzulițe pentru a le adăuga în farfurie la servire.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de lobodă dreasă cu ou și smântână" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

mihaelar63 1

27.04.2016, 12:19

Buuna!!!

CameliaR 1

12.05.2016, 12:19

Ancutsa 1

08.08.2016, 19:10

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcințele cu cartofi, la tigaie

de RODIMUR 8

pe 18.09 la 15:13

Sote de ciuperci pleurotus - Rețeta simplă și savuroasă

pe 18.09 la 11:14

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]