Ciorba de linte cu afumatura

de alinutzika in Ciorbe, 25 Sep 2012 | 25173 vizualizari

 

Pentru prima data am incercat lintea. Am vrut si eu sa gust delicatesa cu care Iacov l-a pacalit pe Esau sa-si vanda dreptul de intai nascut. Am studiat nenumarate retete de preparare si nu m-a atras niciuna. Pentru ca niciuna nu era cu ceva "carnita"...:))) Si cum eu sunt o mare carnivora, m-am decis sa o fac eu cum ma taie capul. Si am fost multumita de rezultat. Doar ca nu am stiut timpul de fierbere a lintei si mi s-a cam sfaramat. Asta tot din cauza unora care au zis ca lintea se fierbe greu si trebuie tinuta in apa inainte. Povesti! In 20 de minute era fiarta complet.Pana mi s-au fiert legumele celelalte pe care le-am pus dupa ea, dumneaei a inceput deja sa se "dizolve"..:)) Un minus: ma asteptam ca ciorba sa fie rosie! Da de unde! Nici lintea macar nu a ramas rosie ci s-a facut un galben-pal....

 

INGREDIENTE

  • 2 cani linte- rosie am pus eu
  • 200 g afumatura (eu am pus ceafa afumata)
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei rosu mare
  • 1 lingurita sos chilli (optional)
  • 3 linguri pasta de rosii
  • 200 g smantana grasa
  • sare, piper, 2 cuburi knorr
  • un varf de lingurita chimen
  • frunze de telina+ patrunjel tocate foarte marunt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de linte cu afumatura:

Ceapa, morcoviul si ardeiul se toaca, afumatura se taie marunt si se calesc toate la foc mic in putin ulei de masline. Se adauga pasta de rosii si chilli , iar apoi  se umple oala cu apa. Cand fierbe, se adauga lintea si condimentele. Dupa ce lintea e fiarta, opriti focul si adaugati smantana, subtiata dinainte cu zeama din oala si amestecati bine. Tocati verdeata foarte marunt si puneti-o in oala, apoi acoperiti oala 5 minute. Serviti-o cu ce vreti voi.

Mie mi s-a parut ca seamana destul de bine cu ciorba de fasole.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de linte cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Mercimek corbasi - Ciorba de linte