Tot am vazut pe bucataras ciorba cu pastai si mi s-a facut pofta...asa ca am pus-o de o oala de ciorba ...
Intai de toate pregatim legumele: cartofii ii curatam,ii spalam si ii taiem cubulete mici. Ceapa o curatam,o spalam o tocam marunt. Morcovul il curatam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Pastarnacul il curatam si il taiem bucatele mici. Ardeiul rosu si verde il curatam de seminte si il taiem patratele. Patrunjelul il spalam ,ii taiem cozile si il taiem marunt. Leusteanul il spalam si il tocam maruntel.
Intr-o oala punem uleiul. Cand s-a incins punem ceapa si ardeiul rosu cu cel verde la inabusit la foc foarte mic circa 2 minute, apoi punem cartofii cubulete si ii acoperim bine de tot cu apa,ca pentru ciorba. Dam focul potrivit si lasam sa fiarba. Dupa vreo 5 minute de fiert ,adaugam morcovul si pastarnacul.Pastaile le spalam bine il multe ape si le taiem in doua. Cand cartofii au fiert mai bine de jumatate adaugam pastaile(ale mele erau fierte,daca sunt nefierte le puneti mai la inceput).. Condimentam cu sare ,piper si punem si pasta de gogosari.
dam cateva clocote si punem si patrunjelul si leusteanul , iar la urma punem bors dupa gust. Mai dam cateva fierturi si gata ciorba.
se serveste cu smantana(sau simpla in zi de post).