Bucura-te de prospetimea si gustul delicat al verii cu o delicioasa ciorba de dovlecei! Aceasta reteta simpla si sanatoasa te va cuceri cu aromele proaspete si consistenta reconfortanta. Perfecta pentru a te racori in zilele calduroase sau pentru a te bucura de o masa usoara si hranitoare, ciorba de dovlecei este un adevarat deliciu culinar.
Pentru aceasta Ciorba de dovlecei - Reteta gustoasa si racoritoare de post ai nevoie de ingredientele urmatoare: dovlecei, morcovi, pastarnac, ardei, ceapa, bors.
Cum se prepara Ciorba de dovlecei - Reteta gustoasa si racoritoare de post
Mai intai pregatim toate legumele, dupa cum urmeaza: curatam morcovul, pastarnacul si le dam pe razatoarea mare, ceapa o taiem marunt, ardeiul cubulete, dovlecelul cubulete mai mari. Incingem uleiul si punem legumele mai putin dovlecelul, adaugam putina sare si lasam sa se caleasca legumele, pana devin moi si isi schimba culoarea. Apoi adaugam 4 l de apa si lasam sa dea in clocot, cand a inceput sa dea in clocot adaugam dovleceii si lasam sa fiarba pana se patrund dovleceii (n-am cronometrat cat timp ). Cand sunt fierti si dovleceii se adauga borsul se lasa sa dea in clocot se trage de pe foc si se pune leusteanul tocat.
Incearca si reteta de Ciorba de miel cu dovlecei, foarte gustoasa sau un aperitiv gustos, Chiftele de dovlecei cu branza.
Pentru zilele de post, iti recomandam si reteta de Dovlecei pane, de post.
1
potriviti de sare la final dupa ce puneti borsul
2
e mai bun borsul facut in casa, dar cand nu-l ai, e bun si asta de la delikat