Ciorba de iepure

de Sylvia in Mancaruri cu carne, 7 Noi 2010 | 25213 vizualizari

 

Este o ciorba foarte aromata si gustoasa, putin acrisoara excelenta pentru orice ocazie.

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de 1 kg de carne de iepure (eu am pus partea din fata a iepurelui, mai osoasa),
  • un morcov mare dat pe razatoare,
  • o ceapa,
  • o jumatate de telina,
  • un sfert de praz,
  • o jumatate de ardei rosu mare taiat cubulete,
  • 2 rosii decojite,
  • 4-5 cartofi taiati cubulete ,
  • o crenguta de cimbru,
  • 300 ml smantana,
  • sare, piper,
  • o lingura ulei de masline,
  • putin bors magic,
  •  leustean maruntit.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de iepure:

Pregatim carnea de iepure , taiata  in bucati potrivite ca marime, spalate bine si uscate cu un servet absorbant.

Separat curatam si pregatim legumele pe care le vom pune la fiert impreuna cu iepurele .

 Intr-o lingura de ulei de masline calim pentru cateva minute bucatile de carne si legumele, apoi adaugam condimentele, 4 l de apa rece si o crenguta de cimbru si punem la fiert. Pentru aceasta operatiune au am folosit oala sub presiune si am lasat sa fiarba de cand am inchis supapa timp de 40 de minute. Dupa aceea am deschis oala si am adaugat cartofii taiati cubulete si rosiile decojite si am mai lasat sa fiarba  normal, nu sub presiune timp de 15 minute. Telina fiarta bucati am facut-o cu robotul si am adaugat-o inapoi la fiert, da un plus de aroma si consistenta ciorbei.  La sfarsit am adaugat 300 ml de smantana si am acrit-o cu putin Bors Magic si am adaugat dupa ce am inchis focul o mana de leusean maruntit.  Este o ciorba deosebita pe care o recomand cu placere, va doresc pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de iepure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chiftele marinate