Piept de gasca, cu masline si lamaie

de Bunica in Mancaruri cu carne, 21 Sep 2009 | 11603 vizualizari

 

O mancarica agreata de toata familia.

 

INGREDIENTE

  • un piept de gasca
  • 200 g.masline
  • 2 cepe
  • 1/2 lamaie curatata de coaja
  • 1 lingurita de zahar
  • 4 rosii sau 2oog. suc de rosii
  • 4 linguri de ulei de masline
  •  foaie de dafin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de gasca, cu masline si lamaie:

Se spala pieptul de gasca si se portioneaza. Intr-o cratita de 3l. se pune 1-2l. apa (depinde de cat este de cruda gasca) si carnea de gasca.

Se fierbe la foc potrivit, luand spuma care se formeaza. Eu la orice carne dupa ce a dat in fiert arunc prima apa, spal carnea si o pun iar la fiert.

Cand  carnea   este aproape fiarta se adauga ceapa taiata julien .

Cand ceapa s-a inmuiat se adauga rosiile rase, sarea, uleiul si foaia de dafin. Se lasa sa dea cateva clocote , se pune o lingurita de zahar si maslinele (care au fost fierte in prealabil). La sfarsit se adauga o jumatate  de lamaie taiata felii.

l

 

TIPS-URI

1

Pentru cei are care doresc, carnea se poate praji.

2

La sos se poate pune o lingurita de faina. pentru cei care vor sosul mai legat.

3

Eu pun pentru fiecare portie o lingura de ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de gasca, cu masline si lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Limba de porc afumata cu masline