Ador ciorbita de gaina de tara. Am primit gaina,am si facut ciorbita.
Se spala gaina bine si o portionam. Punem carnea intr-o oala cu apa la fiert. Luam spuma care se formeaza deasupra cu ajutorul unei spumiere sau linguri. Lasam sa fiarba inca o ora(depinde acum si de gaina cat de repede fierbe). Spalam legumele si le tocam marunt. Eu pastarnacul si radacina de patrunjel le scot dupa ce fierb. Le pun bucati mai mari in oala,dupa care le scot. Adaugam legumele si lasam sa fiarba in continuare. Incercam carnea si daca e aproape fiarta,adaugam si rosiile pt ciorba. Punem si delikat. Cand carnea e fiarta,adaugam o mana de fidea si mai lasam 5-10 minute. Intre timp, batem un ou bine cu furculita,iar dupa ce am oprit focul,punem oul in oala si amestecam. Asezonam cu patrunjel verde.
1
Oul se poate pune batut cu furculita direct in oala,sau se pun cateva linguri din zeama fierbinte in castronelul unde se afla oul. Amestecam si adaugam in oala. Astfel,oul se va face "zdrente".