Ciorba de gaina cu gulioare

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 16 Mai 2015 | 4147 vizualizari

 

Cred ca ciorba aceasta a dorit sa-mi iasa prea buna , prea ca la tara. Mama - soacra mi-a trimis o gaina. Am bombanit in mintea mea ca din nou trebuie sa ma apuc de epilat :D. Am avut putina rabdare si rezultatul a fost surprinzator.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg tacamuri de gaina crescuta la curte
  • 2 morcovi
  • 2 gulii
  • 2 cartofi mici noi
  • 2 cartofi vechi
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1/2 ardei portocaliu
  • 50 ml ulei
  • 2 fire marar verde
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 cana smantana
  • zeama lamaie
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de gaina cu gulioare:

  1. Tacamurile de gaina bine curatate si spalate se pun la fiert in apa cu sare.
  2. Legumele se curata, se spala si se toaca cuburi.
  3. Intai se pune la calit ceapa si morcovul, se amesteca si  urmeaza ardeii.
  4. Se toarna peste legume zeama fierbinte in care fierbe carnea.
  5. Fierbeti 10 minute. Puneti in oala si mararul.
  6. Verificati daca carnea si morcovul sunt patrunse .
  7. Adugati cartofii si guliiile.
  8. Lasati la clocot domol si dupa 10-15 minute verificati din nou consistenta legumelor .
  9. Diluati smantana cu zeama fierbinte si o adugati in ciorba.
  10. Dregeti gustul la ciorba cu sare, piper si zeama de lamaie.
  11. Carnea o puteti servi calda separat . Bunicul meu o servea inainte de ciorba. Sau pur si simplu o puteti prepara pane si aveti automat si un felul doi .
  12. Serviti ciorba cu patrunjel verde tocat

TIPS-URI

1

Carnea o puteti servi calda separat . Bunicul meu o servea inainte de ciorba .Sau pur si simplu o puteti prepara pane si aveti automat si un felul doi .

2

Initial am pus doar 2 cartofi noi. Prin bucatrie erau rataciti si doi vechi. M-a incantat diversitatea culorii de alb galbui in farfurie .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de gaina cu gulioare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

mihaelar63 1

16.05.2015, 18:25

Anca , au dat un gust delicat-placut -acrisor ciorbei

mirela0911 1

17.05.2015, 16:17

Tare buna ciorbica!

mena29 1

18.05.2015, 17:58

Deja ti-am zis ca-mi plac mult ciorbele tale!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de loboda