Ciorba de fazan

de misha71 in Supe/Ciorbe, 4 Iul 2010 | 22638 vizualizari

 

Daca nea Gugal tot nu m-a ajutat sa gasesc "ciorba de fazan" prin nenumaratele tentacule ale Mariei Sale (doar "supa de fazan", dar nu asta mi-era intentia), m-am hotarat sa dau drumul la motorasele din creieras, sa iau satarul in mana si sa ma umplu de glorie in famile :)))

Iaca ce mare adunare a iesit:

 

INGREDIENTE

  • 1 fazan decapitat si sfartecat ca pe un pui
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 telina mica cu frunze
  • 1 ardei rosu
  • 4-5 rosii
  • verdeata, condimente (frunze de telina, patrunjel, marar, leustean, cimbru, sare, un varf de cutit de piper)
  • taietei de casa
  • bors
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fazan:

In primul rand nu va speriati de timpul mare de pregatire. La mine a durat mult pentru ca minunea inaripata a fiert in 4 ore !!!! (ferice de cei ce au oala sub presiune, insa acu' mi-am jurat in barba ca o sa iau si eu)

Am pus separat carnea la fiert intr-o oala de 6 litri. Am tocat ceapa marunt, morcovul-rondele, pastarnacul, telina si ardeiul-cubulete si le-am aruncat in oala dupa ce carnea s-a fiert.

Am dat rosiile pe razatoarea mare (de lene sa nu le curat pielita cu mana :)) ) si le-am pus in oala, aproape de final, odata cu o mana de taietei de casa (facuti din 1 ou si faina)

Borsul l-am fiert separat si cand Marea Adunare din oala era aproape gata, l-am aruncat si pe el acolo, am pus verdeata tocata marunt (leusteanul l-am pus la sfarsit, dupa ce am stins focul), sare dupa gust (Atentie! borsul are si el sare, daca e umplut in casa), putin piper si ...... pe cai (ca foamea era pe masura poftei :D )

Na ca v-am dezvaluit din greseala si secretul ciorbei: taieteii de casa si cimbrul :))

Pofta buna si voua!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fazan" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (34)

adinaciosescu 1

08.07.2010, 01:40

si mie la fel....ce bine era si ce buuuunnn

nadina73 1

08.07.2010, 01:47

eluta nu dormi?

ela 1

08.07.2010, 01:48

strigam la tine de la Julie de la masa

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu perisoare de pui