Ciorbă de fasole verde
Preparare reteta de Ciorbă de fasole verde
Se curăţă fasolea verde de codiţe, se spală bine cu apă rece şi se rupe în 2 sau trei bucăţi. Se pune apa într-o oală, se adaugă sarea, boabele de piper şi se lasă să dea în fiert. Apoi se adaugă fasolea verde, morcovul tăiat în două, rădăcina de pătrunjel, se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă la foc mic 20 sau 25 de minute. În acest timp, într-o tigaie se pune uleiul, se caleşte ceapa tocată mărunt, ardeii kapia tăiaţi cubuleţe. Se adaugă roşiile tăiate cubuleţe sau date prin răzătoare. Se lasă să dea câteva clocote şi se răstoarnă peste ciorbă. Se adaugă secretul gustului şi se potriveşte de sare dacă mai este nevoie. Se lasă ciorba să fiarbă la foc mic, încă 20 de minute. Se oprşte focul, se presară pătrunjelul tocat mărunt şi crenguţa de cimbru verde.
Se acoperă oala cu capacul şi se lasă 10 minute, pentru ca toate aromele să se întrepătrundă. Ciorba de fasole verde se serveşte caldă sau rece.