Reteta de Ostropel cu ciuperci pleurotus

de Bucataras in Mancaruri de legume, 6 Apr 2024 | 3913 vizualizari

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected

       

      Rețetă de post sau vegană: Ostropel cu ciuperci pleurotus
      Azi, Andra Mihail vă aduce o rețetă tradițională românească, reinventată cu o notă modernă: ostropelul cu ciuperci pleurotus. Este o mâncare plină de gust și foarte hrănitoare, ciupecile pleurotus au consistența cărnii.
      Pentru rețeta de Ostropel cu ciuperci pleurotus ai nevoie de ingredientele de aici: ciuperci pleurotus, roșii cuburi, suc roșii, ceapă, morcovi, usturoi, cimbru.

       

      INGREDIENTE

      • Ingrediente Reteta de Ostropel cu ciuperci pleurotus:
      • 200-300 g ciuperci pleurotus
      • 1 conservă roșii cuburi
      • 1 cană sos de roșii
      • 1 morcov
      • 1 ceapă
      • 3-4 căței de usturoi
      • 1 litru de apă
      • 1 cană de mălai grisat
      • 3-4 linguri ulei de măsline
      • Câteva crenguțe de cimbru
      • Patrunjel
      • Sare și piper
      Portii: 4
      Timp de preparare: sub 60 minute

      MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de Ostropel cu ciuperci pleurotus:

      Iata cum se prepara Reteta de Ostropel cu ciuperci pleurotus:

      Curățați și tăiați ciupercile pleurotus în felii sau bucăți, în funcție de preferințe.

      Într-o cratiță mare, încălziți uleiul de măsline și căliți ceapa și morcovul tocate mărunt până devin moi. Adăugați ciupercile pleurotus tăiate în cratiță și gătiți-le până se înmoaie și încep să-și lase sucul.

      Adăugați roșiile cuburi și sosul de roșii în cratiță. Amestecați bine și lăsați să fiarbă la foc mediu timp de aproximativ 10-15 minute pentru a se îngroșa sosul. Adăugați usturoiul mărunțit, crenguțele de cimbru, sare și piper după gust. Amestecați bine și mai lăsați pe foc pentru încă 2-3 minute.

      Presărați pătrunjel tocat deasupra ostropelului înainte de servire pentru un plus de prospețime și aromă.

      Serviți ostropelul cu ciuperci pleurotus cald, alături de mămăliguță sau pâine proaspătă. Această rețetă de ostropel cu ciuperci pleurotus este o adevărată delicatesă, plină de arome și va fi cu siguranță un succes la masa de prânz sau de cină!

      Vezi si reteta de Pui cu ciuperci pleurotus.

      Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de Ostropel cu ciuperci pleurotus" nu uita sa-i faci un review.

      RETETA IN IMAGINI

      COMENTARII (6)

      RODIMUR 1

      07.04.2024, 23:31

      Oricum ar fi preparate, ciupercile sunt tare bune...

      Gherca Daniela 1

      08.04.2024, 18:50

      Rocsi 1

      11.04.2024, 20:55

      O reteta si o idee foarte faina! Poate fi facut in post dar si in celelalte zile, cand dorim sa mancam mai putina carne!

      COMENTEAZA

      Cele mai

      Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

      Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

      ieri la 08:41

      Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

      pe 24.04 la 08:46

      TOP
      utilizatori

      Constelatialeu

      2468 puncte

      RODIMUR

      2101 puncte

      vasimur

      191 puncte

      Valclaudia

      100 puncte

      cristinutanicolita

      100 puncte

      CONTACT

      Contact

      Bucataras.ro
      hello@bucataras.ro

      RETETA RECOMANDATA
      Mancarica de fasole verde