Ciorba de fasole boabe, de post

de Adi in Ciorbe, 2 Apr 2017 | 15277 vizualizari

 

Ciorba de fasole este de departe preferata mea din categoria ciorbelor de post.
Este simpla si foarte gustoasa si perfecta pentru a fi inscrisa la „retete de post economice"

 

INGREDIENTE

  • 250 g fasole, boabe
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 ardei rosu
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 2-3 foi de dafin
  • tarhon
  • 400 g rosii conservate, in suc propriu
  • apa
  • 1/2 legatura leustean
  • 1/2 legatura patrunjel
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole boabe, de post:

Fasolea se spala bine in doua-trei ape, apoi se pune la hidratat in apa rece, de seara pana dimineata, la frigider.

A doua zi se scurge apa, se clatesc boabele de fasole si se pun la fiert in apa cat sa fie acoperite bine, cu un varf de lingurita cu bicarbonat de sodiu.

Se lasa sa dea in doua-trei clocote, apoi se scurge apa, se clateste fasolea cu apa calda si se pune din nou la fiert, in apa fierbinte, fara bicarbonat de data aceasta.

Se repeta procedeul inca odata, iar a treia oara se pune fasolea la fiert, definitiv in multa apa (3 l).

Ceapa se curata și se toaca solzisori, morcovul si pastarnacul se curata si se toaca in cuburi.

Se calesc legumele in ulei incins, adaugand din cand in cand, si cate putina apa si se asezoneaza cu sare si foi de dafin.

Cand fasolea este aproape fiarta, se adauga legumele, iar peste 10 minute se adauga rosiile.

Se lasa sa fiarbă pentru alte 15-20 de minute, timp in care se potriveste gustul cu sare, piper, cimbru si tarhon.

La final, cand se stinge focul, se adauga leusteanul si patrunjelul tocate marunt.

Se serveste cu muraturi, ceapa rosie, sau ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole boabe, de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de leurda reteta cu afumatura si smantana