Ciorba de fasole boabe, de post

de Merisor in Ciorbe, 11 Mar 2015 | 36712 vizualizari

 

Este cea mai buna ciorba, dupa parerea baietilor mei, indiferent ca este de post sau cu ceva afumatura de porc! De data aceasta am ales s-o prepar de post, pentru ca am la masa pe cineva care tine post.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole, boabe
  • 4 l apa+1 l
  • 2 cepe galbene, mari
  • 2 morcovi
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina telina, mica
  • 1 legatura patrunjel verde
  • piper
  • cimbru
  • tarhon
  • sare
  • 3 foi dafin
  • putin ghimbir ras
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 3 linguri pasta de ardei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole boabe, de post:

Spalam bine fasolea si o punem la fiert in apa cat sa fie acoperita.

O lasam pana cand atinge punctul de fierbere, apoi scurgem apa, clatim fasolea si vasul cu apa calda, apoi punem din nou fasolea la fiert, in apa calda de data aceasta.

Repetam procedeul inca odata, dupa care punem fasolea la fiert in 4 l apa.

O lasam sa fiarba la foc mediu pana cand incepe sa se inmoaie usor.

Tocam ceapa si o adaugam peste fasole.

Restul legumelor le curatam si le tocam marunt, apoi le calim usor in uleiul de masline.

De fapt le vom inabusi sub capac.

Presaram peste legume, sare, piper si cimbru, adaugam si foile de dafin si ghimbirul ras si le lasam pana se vor patrunde bine.

Le adaugam peste fasole, cand bobul de fasole se patrunde bine.

Mai asezonam cu condimente si sare, dupa gust, adaugam si tarhonul si pasta de ardei si mai lasam fasolea pe foc pentru aproximativ 15 minute.

Dupa ce stingem focul, adaugam patrunjelul verde, tocat.

Servim ciorba cu ceapa rosie, sau cu muraturi.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca bobul de fasole nu fierbe, se poate adauga in apa, un varf cutit de bicarbonat.

2

Sare nu vom pune de la inceput, ci dupa ce se pa patrunde bobul de fasole.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole boabe, de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorbă de linte şi fasole roşie - de post