O alternativa delicioasa la ciorba de burta
In primul rand trebuie sa-i dau cezarului ce-i al cezarului, si sa spun ca reteta ii apartine unei bune prietene (Corina :-))
Aceasta ciorba seamana foarte mult cu ciorba de burta (cand am facut-o prima data, "mancatorii" nu credeau ca e cu ciuperci... ;-)
Ciupercile Pleurotus sunt un soi de bureti si le gasiti in magazin ambalate in pungi de cate 500 g.
Si acum, sa incepem:
Morcovii se curata si se dau prin razatoarea mare, apoi se calesc in putin ulei. Dupa ce s-au inmuiat, se adauga apa. Intre timp spalam ciupercile, si le taiem fasii. Dupa ce apa fierbe, adaugam ciupercile, ceapa taiata bucati (nu foarte marunt) si frunza de dafin. Lasam sa fiarba cam 20 de minute, apoi adaugam usturoiul pisat si potrivim de sare si acreala dupa gust.
Stingem focul, si dregem ciorba cu smantana, iaurt si galbenusuri (se amesteca aceste 3 ingrediente intr-un castron, se adauga un polonic de zeama, sa se subtieze, si apoi se adauga incet in ciorba, amestecand continuu).
Scoatem frunza de dafin, si "pudram" cu putina boia dulce.
Et voila!