Asta cred ca e ultima reteta cu loboda pe anul asta, nu de alta, dar cred ca v-ati saturat si voi,
Curatam si spalam legumele.
Tocam ceapa fin, ardeiul gras cubulete, morcovul il radem pe razatoarea mare, iar cartofii ii taiem cubulete putin mai mari.
In uleiul incins punem la calit mai intai morcovul, apoi ceapa si ardeiul gras. Cand legumele sunt moi, stingem cu apa. Cand apa incepe sa clocoteasca, punem cartofii, sare, cimbru si foaia de dafin. Cand cartofii sunt moi, completam cu cata apa este nevoie, potrivim de sare, piper si adaugam loboda tocata marunt.
Fierbem cateva minute, cat sa se inmoaie usor si dregem cu smantana amestecata cu galbenusurile.
Adaugam leusteanul si stingem focul.
1
loboda nu trebuie sa fiarba mult, sa se terciuiasca, ci doar putin sa se inmoaie
2
puteti inlocui smantana cu iaurt