Ciorba de cartofi ardeleneasca

de diana91paris in Ciorbe, 9 Ian 2013 | 18680 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne porc
  • 300 g costita afumata de porc
  • 1 telina
  • 1 patrunjel
  • 3 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 ardei rosu
  • 5 cartofi
  • zeama de lamaie
  • 2 linguri de smantana
  • 2 galbenusuri de ou
  • Tarhon
  • Patrunjel verde
  • 2 linguri de ulei
  • Sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de cartofi ardeleneasca:

Carnea se taie cubulete si se pune la foc in 2l de apa impreuna cu costita afumata, telina taiata cubulete si sare. Intre timp se curata ceapa, ardeiul, patrunjelul si morcovii se taie marunt, apoi se calesc toate in tigaie, cu cele 2 linguri de ulei pana ce legumele se inmoaie.

Supa se spumeaza, dupa care se adauga legumele calite. Se adauga cartofii taiati cubulete, lasam pana cand sunt fierte carnea si cartofii dupa care punem zeama de lamaie, se stinge focul si adaugam smantana amestecata in prealabil cu galbenusurile de ou, adaugand zeama din supa. La sfarsit punem sare si otet sau vegeta dupa gust, dupa care se adauga tarhonul si patrunjelul verde tocate marunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi ardeleneasca" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba taraneasca de cartofi noi