Ciorba de burta

de Laly in Supe/Ciorbe, 16 Iun 2010 | 5589 vizualizari

 

Nu stiu cat va place voua ciorba de burta,dar sotul meu este un mare fan al ei.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg burta gata taiata
  • 3-4 oase sau copita de vita
  • 2 cepe
  • 3 morcovi
  • 2 teline
  • 1 pastarnac
  • 300 gr smantana
  • 5 galbenusuri de ou
  • 4-5 catei de usturoi
  • otet
  • sare
  • 1 morcov pentru decor
  • 2-3 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta:

Se spala carnea de vita si burta,apoi se pun la fiert cu un praf de sare.Se spumeaza ori de cate ori este nevoie,pana cand zeama ramane limpede.

Se curata morcovii,ceapa,pastarnacul  si telina.Usturoiul se curata si se piseaza cu un pic de sare.

Cam la jumatatea timpului de fierbere,adica dupa vreo ora si jumatate se adauga zarzavatul taiat.

Cand burta este bine fiarta se pune si usturoiul pisat (asa nu se va simti foarte tare gustul,si nici nu se va vedea urat in farfurie).Se mai lasa sa dea in cateva clocote.Se strecoara ciorba.Se adauga burta din nou in oala.Se adauga otetul in functie cat de acra dorim sa fie.

Smantana se pune cu galbenusurile intr-un castron mai inalt.Se bat bine pana se omogenizeaza.Se ia cu polonicul zeama din oala si se toarna peste galbenusuri si smantana,mestecand mereu cu telul.Se pune ciorba pana cand compozitia atinge temperatura celei din oala.

Se rastoarna apoi in oala,mestecand cu lingura sau telul 2-3 minute.

Pentru un aspect portocaliu desupra, se rade morcovul pe razatoarea mica si se caleste in 2-3 linguri de ulei.Cand s-a inmuiat se strecoara deasupra la oala,si se pune numai uleiul.

Se serveste alaturi de gogosari,smantana si ardei iute.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de praz