Ciorba de burta

de papabundetot in Ciorbe, 18 Oct 2013 | 11698 vizualizari

 

Astazi,mi-am luat si eu inima in dinti si am facut prima ciorba de burta din viata mea :) Eu nu mananc asta e si motivul pentru care nu am mai facut pana acum,dar…daca e sa ma uit acum in oala care nu cu mult timp in urma era plina…:)) ma gandesc ca a fost chiar buna,mai ales ca ai mei chiar sunt mancatori de ciorbita de burta,asa ca nu pot decat sa ma bucur ca le-am facut o bucurie.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 1 kg burta prefiarta
  • 1 os de vita
  • 5-6 morcovi
  • 1 radacina mare patrunjel
  • 1/2 radacina telina
  • o manuta de boabe de piper
  • 3 foi de dafin
  • o capatana usturoi
  • 3 oua + 400 ml smamtana (la sfarsit)
  • 1 ardei iute
  • 4 cuburi Knorr de pui,
  • otet
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta:

Am cumparat burta prefierta tocmai pentru ca nu mai facusem aceasta ciorba si nu am vrut sa stric ceva necuratand cum trebuie o burta nefiarta  .Burta am dat-o intr-un clocot cu apa,sare si otet si apoi am aruncat apa,am clatit burta si am lasat-o deoparte.

Osul de vita l-am pus intr-o oala la foc impreuna cu morcovii,patrunjelul,telina,boabele de piper si foile de dafin si le-am lasat sa fiarba cam 2 ore,luand spuma formata din cand in cand.Dupa ce carnea a fiert,am strecurat zeama,carnea am taiat-o fasiute de pe os,am pus-o in zeama inapoi impreuna cu morcovii taiati rondele si am pus-o la foc din nou,am adaugat usturoiul curatat si zdrobit,ardeiul iute tocat marunt si burta si am lasat sa mai fiarba aproximativ 40 min.Dupa ce toate au fiert complet,am dat oala la o parte de pe foc,am lasat-o sa se odihneasca cateva minute bune,apoi am batut bine 3 oua,amestecate cu smantana si am inceput sa adaug cate putina ciorba peste ele,in asa fel incat sa aduc ouale si smantana din castron la o temperatura cat mai apropiata de ce era in oala,pentru ca oul sa nu se stranga si sa arate urat.Am dres ciorba si cu 4 cuburi Knorr de pui si putin otet,nu foarte mult pentru ca fiecare sa o poata face in farfurie dupa gustul propriu.

Desi pare o ciorba complicata (cel putin asa era in viziunea mea),astazi m-am convins ca nu e chiar asa si cu siguranta voi mai face si alta data.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

MotanLaOale 1

18.10.2013, 23:30

Panacris 1

20.10.2013, 18:44

Păi dacă ai pus morcov,patrunjel,telina,boabe de piper si foi de dafin de ce ai mai folosit cubul de pui ????? Încearcă ușor, ușor să nu mai adaugi în preparate astfel de adaosuri

Krystyan Trendy 1

05.12.2013, 15:58

gustoasa ciorbica

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

ieri la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

ieri la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

ieri la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de burta