Ciorba de burta

de lilik in Ciorbe, 21 Aug 2012 | 12363 vizualizari

 

Una dintre cele mai bune si mai cunoscute ciorbe este, bineinteles, ciorba de burta. Preparata corect va da gust pranzurilor dumneavoastra.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg burta de vita curatata
  • 1 os de vita
  • 1 adidas de porc
  • 1 borcan de gogosari in otet de 400 gr
  • 3 morcovi
  • boabe de piper
  • sare
  • 10 galbenusuri
  • 300 gr smantana
  • 4-5 catei de usturoi
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta:

Punem burta intr-un vas cu apa rece si 2-3 lamai taiate felii si punem in frigider 1-2 ore,dupa care o limpezim bine.

Taiem burta bucati cat palma si o punem impreuna cu adidasul de porc,osul de vita,morcovii curatati ,intregi,1 lingura buna de sare intr-o oala incapatoare si acoperim cu apa rece (daca folosim o oala de 10 litri punem 8 litri de apa),apoi punem la fiert.

Lasam sa fiarba ciorba de burta la foc mic 3-4 ore bune(pana zeama are culoarea laptelui).Cand burta e fiarta,strecuram zeama,pe care o pastram, si indepartam morcovii,piperul,osul de vita si adidasul de porc,apoi lasam burta sa se racoreasca putin,dupa care o taiem fasiute.

Punem zeama din nou la fiert impreuna cu fasiutele de burta si gogosarii taiati julienne.

Dupa ce au fiert impreuna 10-15 minute,batem cele 10 galbenusuri cu smantana si adaugam treptat ciorba de burta din oala ca sa subtiem si cand obtinem o compozitie lichida si omogena punem in oala,care fierbe inca la foc mic si mai lasam sa dea cateva clocote(5-10 minute),apoi dam de pe foc.

Pisam usturoiul si il diluam cu putina apa rece.La 15-20 de minute dupa ce am dat ciorba de burta deoparte de pe foc punem mujdeiul si potrivim de sare.

Servim ciorba de burta fierbinte cu ardei iute si dreasa dupa placul fiecaruia cu otet si cu smantana.

 

 

TIPS-URI

1

pentru dres ciorba de burta puteti folosi mai putine(6-8) galbenusuri,depinde cat va place de consistenta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de burta