Ciorba de ardei umpluti

de Bucataras Diana in Ciorbe, 13 Dec 2016 | 2959 vizualizari

 



Da, ciorba de ardei umpluti. :) Foarte multe persoane cand aud de ciorba de ardei umpluti se uita ciudat la mine si ma intreaba cum vine asta: ciorba de ardei umpluti? Uite asa vine in farfurie, un ardei si doua polonice de zeama acrisoara, bune de te lingi pe degete. :) Unitatea de masura a “deliciozitatii”mancarii, Andutu, a lasat farfuria goala, spre surprinderea mea (evident, ca orice copilas care se respecta, m-a pus sa ii iau din farfurie, coaja de ardei :D).

 

INGREDIENTE

  • 500 g oase de vita
  • 500 g carne tocata amestec
  • 2 ardei grasi cubulete
  • 2 morcovi
  • 1/2 telina
  • 2 fire praz
  • o ceapa
  • 1 legatura patrunjel
  • frunze de telina
  • 100 g orez
  • 20 de ardei micuti pentru umplut
  • 1 legatura leustean
  • suc de rosii
  • 500 ml bors
  • sare
  • piper
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de ardei umpluti:

Spalam oasele de vita si le punem la fiert, avand grija sa spumuim des. Cat fierb oasele, pregatim legumele si compozitia de carne tocata. Curatam si radem morcovii si telina, tocam marunt prazul si ceapa. Am avut ardeii cubulete, patrunjelul si ardeii pentru umplut congelati, asa ca doar i-am scos din congelator. :) Amestecam carnea tocata cu ceapa, orezul si patrunjelul. Asezonam cu sare si piper si umplem ardeii cu aceasta compozitie. Cand oasele sunt fierte, le scoatem din ciorba si le lasam sa se racoreasca un pic, apoi scoatem carnea de pe ele. Punem din nou oala pe foc, adaugam morcovii, telina, prazul, carnea, ardeii umpluti si sare si lasam sa fiarba. Intre timp, punem si borsul la fiert separat. Cand au fiert ardeii, adaugam sucul de rosii si lasam sa mai dea cateva clocote, apoi punem frunzele de telina si borsul fiert. Dupa ce au dat un clocot, adaugam leusteanul tocat si oprim focul. Servim cu smantana si ardei iute. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de curcan cu galuste