Reteta de ciorba de perisoare cu smantana

de laura_n in Ciorbe, 18 Aug 2023 | 2877 vizualizari

 

Reteta de ciorba de perisoare cu smantana este de fapt, o radauteana cu perisoare :)))
Baietii mei sunt fani radauteana, dar nu le place carnea fiarta bucatele, asa ca am gasit solutia: carnea o toc pt perisoare si astfel toata lumea mananca cu pofta.
Ingredientele pentru Reteta de ciorba de perisoare cu smantana: piept de pui, morcovi, orez, oua, smantana, lamaie.
Este o mancare usor de facut, rapida si foarte gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru Reteta de ciorba de perisoare cu smantana
  • un piept de pasare (eu am avut de curte)
  • 3 l apa
  • 1-2 morcovi
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 50 gr orez cu bob mare
  • 1 ou
  • sare
  • condimente
  • patrunjel verde
  • 300 gr smantana grasa 30%
  • 3 oua de gaina
  • zeama de la 2 lamai
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de ciorba de perisoare cu smantana:

Iata cum se prepara Reteta de ciorba de perisoare cu smantana.

Mai intai, am tocat pieptul de pasare (al meu a fost mare, aproximativ 800 gr).

Carnea tocata am condimentat-o cu sare, am adaugat orezul spalat, patrunjel verde tocat marunt si condimente pt pui. Am amestecat bine, bine si am adaugat un ou sa lege compozitia si sa iasa mai pufoase perisoarele.

Morcovul l-am curatat, l-am ras fin.

Intr-o oala, am pus ulei la incins, am rumenit morcovul ras, apoi am adaugat apa si am lasat sa atinga punctul de fierbere. Am adaugat perisoarele in zeama, si am lasat sa fiarba. 

Daca se aduna spuma la suprafata apei, se ia usor cu o spumiera.

Se potriveste gustul cu sare.

Separat, am batut oualespuma si am adaugat smantana, mixand pana rezulta o compozitie omogena.

Dupa ce s-au fiert perisoarele si a mai scazut putin din zeama, am luat cate un polinic si am pus peste amestecul de oua cu smantana ca sa temperez inainte de a pune in zeama. 

Daca nu faceti treaba asta, e posibil ca atunci cand turnati amestecul, sa se branzeasca.

Am incorporat smantana in zeama, amestecand usor, iar la final, am adaugat sucul de lamaie.

Aici, potriviti gustul in functie de cat de acrisoara va place.

Daca doriti, puteti adauga si orez in ciorba, eu nu am mai pus.

Se opreste focul, se pune o legatura de patrunjel spalat in ciorba si se acopera cu un capac.

Este o ciorba tare gustoasa, cu gust de pui si acrisoara de la zeama de lamaie.

Sa va fie de folos!

Vezi si reteta de Ciorba de perisoare a la grec.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de ciorba de perisoare cu smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 29 %
239.99 lei
169.99 lei

COMENTARII (8)

Ksenya 1

22.08.2023, 15:18

Buna ciorbita! .

Rocsi 1

30.08.2023, 20:15

Cred ca pot sa vin la masa la o ciorba! Hai ca fac niste turte, dar nu stiu daca ajung cu ele calde!

Panacris 1

13.09.2023, 20:18

Bună, bună! Dar sfatul meu este sa incerci cu otet in loc de lamaie, o linguriță, ca să nu se îmbrânzească dreseala! Poza te-a cam trădat! Sper că nu îmi dai blocare! Dar așa văd eu la ora asta! Aaa, și sfatul cu oțetul nu l-am crezut, deși mi l-a dat o dna bucătăreasă de cantină de la ASE, pensionară acum, era din ștate vechi! În rest mi-ai facut o mare poftă, în weekend o prestez și eu!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de burta