Ciorba de ardei umpluti

de Angelina_Elena in Ciorbe, 1 Iul 2014 | 30335 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g carne tocata (eu am folosit 200 g carne de curcan si 200 g carne de vita)
  • 1 ceasca si 1/2 orez
  • 8 ardei pentru umplut
  • 3, 4 l apa
  • 200 ml suc de rosii
  • 1 lingura pasta de ardei kapia
  • 2 linguri faina
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de ardei umpluti:

Spalam ardeii, ii curatam de vene, de seminte si ii lasam de-o parte.

Curatam morcovul si ceapa. Morcovul il dam pe razatoare iar ceapa o taiem marunt.

Punem ceapa la calit, apoi adaugam morcovul, lasam sa se caleasca usor si la final adaugam pasta de ardei.

Dupa ce s-au calit legumele, adaugam orezul, sare dupa gust si putin piper.

Amestecam bine apoi luam vasul de pe foc, adaugam carnea, oul si amestecam bine.

Cu aceasta compozitie umplem ardeii.

Intr-o oala se punem 3 litri de apa la fiert. Cand apa incepe sa fiarba punem ardeii, sare dupa gust si lasam sa fiarba 30-35 de minute.

Ne apucam sa facem dirijala. Intr-o tigaie punem putin ulei iar dupa ce s-a incalzit adaugam faina si lasam sa se “prajesca” putin, apoi adaugam bulionul si 2 cani de apa (400 ml).

Lasam sa fiarba putin, apoi adaugam compozitia in oala peste ardei si mai lasam sa fiarba 10-15 minute.

Putem acri ciorbita cu bors, putem adaugam verdeata si smantana.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta veche, traditionala, ciorba de raci oltenesti