Ciorbă de afumătură

de ionix in Ciorbe, 11 Oct 2010 | 15698 vizualizari

 

reteta de la mama

 

INGREDIENTE

  • 1 kg oase afumate (eu am avut coaste si sira)
  • 500 ml bors
  • 2 cepe mari
  • 3 morcovi
  • ½ ardei rosu
  • ½ ardei galben
  • 3 linguri cu zarzavat
  • 150 ml sos de rosii
  • 3 l apa
  • 1 cartof mare
  • O legatura cu leustean
  • O legatura cu patrunjel
  • O bucatica mica de telina
  • Doua role cu fidea sau taitei de casa
  • Sare, piper 
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de afumătură:

Se spala bine oasele afumate si apoi se dau intr-un clocot.

Intre timp, pregatim legumele: morcovii taiati cubulete, ceapa taiata cubulete, ardeii taiati cubulete, telina taiata-n doua, cartoful taiat cubulete. Dupa ce am oparit oasele, le scoatem din apa si le spalam in apa calda. Intr-o alta oala punem apa la fiert si oasele oparite. Cand incepe a fierbe apa adaugam legumele toate si cozile legate de la verdeturi. Dupa vreo o jumatate de ora adaugam sucul de rosii si zarzavatul.

Intre timp punem borsul sa dea intr-un clocot. Spre final, cand incepe sa fiarba bine carnea de pe oase, adaugam borsul. Lasam sa dea intr-un clocot si adaugam taiteii. Dupa circa 7-8 minute, punem sare si piper dupa gust si stingem focul. Tocam legaturile cu verdeata si punem peste ciorba.

Se mananca fierbinte cu un ardei iute si stingem cu putina tuica de prune.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de afumătură" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

ionix 1

13.10.2010, 11:11

@Postavaru... ma gandeam ca eu sunt buna la suflet

@Medi... vino, te astept

@Mena... mai, acum sigur nu e proaspata

Cris2711 1

02.03.2011, 18:34

babi5 1

15.12.2014, 14:51

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]