Ciorba cu perisoare de manzat

de Sim0na in Ciorbe, 20 Feb 2012 | 3366 vizualizari

 

Multumesc Antonina ptr retata!

 

INGREDIENTE

  • 2 l apa
  • 1 ceapa
  • ½ telina mica
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • ½ ardei rosu
  • ½ ardei verde
  • 1 lingura sare
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri rase orez
  • 1 lingura rasa bors Magic
  • ½ legatura patrunjel
  • 2 galbenusuri ou gaina
  • 100 ml suc de rosii
  • 250 g carne tocata vita
  • 4 oua prepelita
  • cateva fire patrunjel
  • cateva fire marar
  • 1 lingura cu varf orez
  • 1 lingurita rasa sare
  • un praf piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu perisoare de manzat:

Am pus apa la fiert, iar cand a inceput sa clocoteasca am adaugat legumele date prin razatoare – morocv, telina, patrunjel si tocate marunt – ceapa, ardeii. Am spumat de cate ori a fost cazul. Am adaugat 1 lingura de sare si 3 linguri de ulei si am lasat sa fiarba.

Intre timp m-am ocupat de perisoare: am amestecat carnea de manzat cu 2 oua de prepelita (varianta originala era 1 albus + 1 ou intreg de gaina amandoua!), patrunjelul si mararul tocate marunt, orezul spalat, sarea si piperul. Am amestecat si am mai adaugat 2 oua de prepelite, amestecand bine. Cu mainile umezite am facut perisoarele pe care le-am asezat frumos pe o farfurie.

Cand legumele au fost fierte – dupa cca 30 minute, am dat focul mic, am adaugat orezul si perisoarele. Am lasat sa fiarba cca 20 minute.

Dupa acest timp am pus borsul si legatura de patrunjel tocata marunt. Am mai lasat sa fiarba cca 5-10 minute.

Am amestecat cu furculita 2 galbenusuri de ou de gaina, am pus cu polonicul zeama din oala peste galbenusuri, amestecand continuu, apoi am rasturnat in oala, incorporand bine. Am mai lasat cateva clocote, apoi am stins focul.

Am papat cu smantana si ardei iute! O nebunie!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu perisoare de manzat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare a la grec